Jednak.....
Macio4ever napisał(a):Bardzo ładnie wylałeś TS51, zapowiada się wykończenie "na szkło"
"szkło" mam dopiero zamiar uzyskać, to co widziałeś na zdjęciu to świeżo wylane, stąd ten połysk
portalus napisał(a):Czy tam nie ma przebarwień na krawędziach?
Nie... przebarwień nie ma. Te ciemniejsze obszary na zdjęciach (szczególnie na aluminium) to efekt złych warunków oświetleniowych (jak już wcześniej wspominałem). Tak czy owak właśnie zakupiłem i czekam na dostawę nowego aparaciku, w końcu cyfrowa lustrzanka a nie kompakcik
MesserDesign napisał(a):No z taką budową, takim budowniczym, to nie wstyd przegrać w klasie standard![]()
Bardzo ciekawy i ładnie prowadzony warsztat - gratuluję.
No proszę Cię.... Łanie i ciekawie prowadzony to jest Twój warsztat - materiał na podręcznik
Dzisiaj dalsze przygotowania do kolejnego 16 etapu. Jestem w trakcje malowania paneli i owiewek
Położyłem drugi kolor. Do maskowania użyłem załączonej przez producenta taśmy z wyrysowanymi wzorami - nie było żadnych problemów.

następnie kalki

na koniec całość przykryłem TS-65 Pearl Clear.

Teraz jak wyschnie (jutro) ostateczna warstwa połysku ModelMaster Gloss Clear Acryl - 4638 i pojutrze polerka szmatkami Mr. Laplos #2400, #4000, #6000, #8000. Potem już tylko pasty i wosk...