Dalsze prace nad pojazdem chwilowo odłożone - AK już jedzie - zobaczymy ile z nich wycisnę
Już dłuższy czas sumiennie dłubałem przy najsłabszym z elementów zestawu, tj. reflektorze.
Za radą Kolegów podarowałem sobie zabawę ze Still Water Vallejo. Próbowałem jej na jednym z moich wcześniejszych modeli, konkretnie Oplu i faktycznie bardzo się kurczyła, w efekcie zapadała w centralnej części reflektora.
Tym razem próbowałem z klejem Micro Krystal Klear. Szczerze powiem, że nie wyszło mi za dobrze - nie doczekałem nawet do całkowitego wyschnięcia kleju
Kupowanie gotowych kloszy faktycznie się nie kalkuluje - i może być problem z odpowiednim rozmiarem. Szarpnąłem się więc na samodzielne wykonanie szybki klosza, tzn. wyciąłem ją z kawałka przezroczystego plastiku. Wnętrze pomalowane na kolor srebrny. Było kilka prób, a wyszło mi coś takiego. Świeci się jak... bo umazane w Sido co by się skleiło (z tym też była zabawa).
Dla miłego oglądania spooooore powiększenie. Może być?

Tak już na modelarskie odstresowanie, łopatka - będzie jeszcze tytłana w pigmentach, co by trochę ziemi na niej zostało.