jest to mój pierwszy warsztat tutaj więc chciałem powiedzieć kilka słów wstępu.
Do modelarstwa wróciłem około roku temu po około 5-6 latach przerwy od sklejania zabawek, a raczej zaczynałem wracać bo czas głównie spędziłem na zgłębianiu teorii i poszerzaniu posiadanego warsztatu zakup piwaty razem z kompresorem(planowana rozbudowa o zbiornik wyrównawczy), oraz paru innych drobiazgów. Niby ruszyłem kilka modeli w celach czysto treningowych skleić i przygotować się do trenowania malowania coby nie katować tylko złomu z przed lat; niestety jeszcze nic ukończyłem na tyle żeby poddać o cenie, a raczej krytyce
Na warsztacie 5 maszyn latających i dwa czołgi więc jeszcze nie zdecydowałem się jaki nurt; raczej probuje to to to tamto ta skala lub inna i zobaczymy co mi zasmakuje najbardziej
Przyznaje że nie planowałem prowadzenia tego warsztatu gdy zaczynalem rozgrzebywać "Żbika" dlatego jako in-box musi starczyć http://www.mojehobby.pl/Hobby-Boss-F4Fa4-Wildcat-p-1-1092837.html ale że "budowa się przeciąga terminy gonią
Proszę o informacje czy sposób malowania kokpitu jest odpowiedni inspirowałem się instrukcja, Monografia lotnicza AJ F4F WILDCAT oraz wątkiem http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=293&t=18684.
Będę wdzięczny za pomoc głównie czy pomysł na malowanie kokpitu dobry i każdej innej
Na dniach planuje dalsze malowanie detali ale zobaczymy jak wyjdzie (studia-sesja, praca).
Przepraszam za jakość zdjęć niestety sztuczne światło i nie zapowiada się okazja do robienia przy dziennym...
A teraz to co udało mi się zdziałać, malowane Pactra A74; MM 1712E, 1708E, 1749E, 1785E; pod pactrę dałem podkład Humbrola ale wydaje mi się że się nie polubimy... prawdopodobnie jako podkład będę dawał MM a humbrolki w ostateczności używał choć mogę zdanie zmienić bo model będzie w pierwszym malowaniu i jako kolor "niebieski" polecono mi Humbrola 230 którego już mam więc będę walczył.
Starczy pisania teraz zdjęcia.
części kokpitu

a teraz zlożone na sucho

a teraz ścianki kokpitu i nie tylko

zbiorcze

i powoli razem

a na koniec bardzo wstępna przymiarka(już czuje że będzie tu "trochę" pracy)

ps. ew. chwilowy brak aktualizacji wątku nie będzie spowodowany jego śmiercią, a raczej brakiem czasu pewnie będę nadganiał po sesji no chyba że wyruszę na urlop