Koledzy modelarze.
1.Po dłuższym czasie ( bo nie interesują mnie dywagacje o ciałku "pilotki" ) odpowiadam .
Kolego Łukasz Kędzierski . Informacje o chęci kontaktu przekazałem do firmy Aeroplast. A adres e-mailowy jest na pudełku i brzmi
aeroplast@mgd.com.pl 2. Grzecznie wysłuchałem uwagi na temat modelu SW-4 .
Model został opracowany na podstawie dokumentacji technicznej oryginału i wszelkie zmiany sa podyktowane albo wymogami technologicznymi do wykonania w formie wtryskowej , albo w trakcie produkcji następowały zmiany i to może być widocznym odstepstwem.
3. Sądzę że moje przeszło 30 letnie doświadczenie w modelarstwie plastikowym ( dokumentacja i wykonanie formy) w tym modelu jest odzwieciedlone i cieszę się że model jest jeszcze udoskonalany przez modelarzy , bo to pozwoli mi na lepszą ocenę podczas konkursów modelarskich.
Podsumowując . Następny model zapewne też wywoła sporo zainteresowania i dyskusji - bowiem zawsze jest analiza pomiędzy kosztami produkcji form , ceną modelu i zainteresowaniem handlu. a brak drobnych detali nie przeszkodzi w wykonywaniu modelu.
Koledzy sprawa ewentualnych niedolewek na oszkleniu. Starałem się wykonać je jak najdelikatniejsze lecz płynięcie tworzywa nie zawsze pozwala na spełnienie wymogów dokumentacji i stąd są niedolewki lub wciągi.
Ja za te wszystkie błędy przepraszam ale i jestem cały "happy" kiedy czytam te opisy . ( tak dobre jak i złe )
Pozdrawiam forumowiczów.