przez mr.jaro » piątek, 7 października 2011, 18:11
Jak mniemam, ze wzgledu na stadium wykonania modelu, proporcjami wanny nie bedziesz sobie juz glowy zawracal. Ale w miare moznosci warto byloby skorygowac ksztalt wiezy. W okolicach jarzma ma ona bledna forme i jest to dosyc wyraznie widoczne.
Jeszcze chyba nie jestem na etapie porównywania modelu ze zdjęciami i planami w celu sprawdzania jego poprawności. Przyjmuję, że producent zrobił model ogólnie przypominający oryginał i tego się trzymam. Za jakiś czas może będzie mi to przeszkadzało ale teraz to i tak cudem było że dorobiłem instalację paliwową.
Niemniej jednak bardzo dziękuję za sugestię odnośnie poprawek. Nawet nie wiedziałem że te rzeczy są do poprawy.
Dawno mnie tu nie było i niewiele się działo z modelem. Podstawka obrasta kurzem, model rdzewieje i wygląda na chwilę obecną tak: Zdjęcia trochę prześwietlone, ale mniej więcej widać co i jak: Zarośnięty "rusek": Obdrapana wieżyca: I podniszczone koła:
Dzisiaj robiłem próbę domestos&ocet vs friule (kilka ogniwek). Po 20 minutach friule zaczynały przegrywać i wyglądać dziwnie, niepokojąco i wogóle nieciekawie. Wyjąłem z roztworu i zobaczymy jak bedą wyglądały rano.