przez siara1939 » niedziela, 6 kwietnia 2008, 17:02
Rozpoczalem prace nad zebrami w centralnej czesci kadluba- zaraz nad dluga szpara nad zbiornikami bocznymi. O tyle jest to trudne ze burty ida w ksztalcie litery S i kazde z zeber ma inny kat laczenia z kadlubem sztywnym.
przez siara1939 » poniedziałek, 7 kwietnia 2008, 18:14
Skonczylem manufakture zeber- w sumie 226 sztuk. Od tej chwili zaczyna sie przyjemne sklejanie. Pociagnalem srodek primerkiem, jutro trysne to wszystko shiffsbodenfarbe III / antifouling paint / i bede mogl wkleic juz poklad.
Zamaskowalem kadlub do malowania wewnetrznych powierzchni, niestety kompresor- ktory nota bene jest nowy, zaprzestal wspolpracy. Okazalo sie ze jedna z obejmek na rurce prowadzacej od cylindra do zbiornika dmucha powietrzem. Postaram sie dzisiaj to podokrecac i mysle ze w weekend bede kontynuowal malowanie.
Wymienilem kompresor na nowy.
Pomalowalem wnetrze WEM Schiffsbodenfarbe III.
Rozcienczylem farbe 50/50 z Humbrol Thinner i malowalem cisnieniem 30 psi.
Pierwsza warstwa:
Oglądam każdy update.
Cały czas podziwiam, dokładność, jakość i cierpliwość.
Pozdrowienia!
Pozdrawiam z mojego brodzika intelektualnego, Paweł Klaja, Fun-sklejacz tworzący rzeczy z gruntu słabe albo przeciętne... http://pawelklaja.blogspot.com Tekst roku: [..] ... więc nie ma go co manieryzmem rodem z "Super modelu" psuć. Modelarstwo redukcyjne to fakty w skali a nie mity i radosna twórczość. ... [...]
przez siara1939 » niedziela, 13 kwietnia 2008, 00:50
Dziekuje bardzo za mile slowa, to mobilizuje. Cieszy mnie ze moglem pomuc rozruszac troszke ten zaniedbany dzial szkutniczy.
PS: Patrzac tu i owdzie jak niektorzy wyplataja wiklinowe siedzenia do samolotow wydawalo mi sie ze nie wzbudze wiekszego zainteresowania moja dlubaninka.