dodge WC63 rozbity

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Re: dodge WC63 rozbity

Postprzez adamp » środa, 5 grudnia 2012, 22:18

dzięki ,oczywiście trzeba trochę popracować nad modelem -nie wszystko jeszcze skończone, zdaje sobie z tego sprawę, zwłaszcza kolorystyka-która była rzeczywiście monotonna,ale pracuje nad tym:).Fotki wrzucam by poddać pod ocenę dotychczasowy efekt.
Tablica wymaga sporej pracy (w tym zegary).reflektory pewnie zostaną ,pomysł na chłodniće by się przydał (nawiercić by stworzyć ażur?) Kolorystycznie brak czerni,bieli,pewnie jakś jeszcze pigmentów .Mam nadzieje, że coś podpowiecie.Tak więc AVE dzięki za sugestie.
adamp

Reklama

Postprzez rzelu » piątek, 7 grudnia 2012, 15:25

Nieco kusa ta podstawka, przez co bryła wraku jest jakby wyrwana z kontekstu - pozostają domysły co do powodów uszkodzeń.
www.ostfrontminiature.blogspot.com
rzelu

Postprzez ewpiga » piątek, 7 grudnia 2012, 17:31

adamp napisał(a):...Tablica wymaga sporej pracy (w tym zegary)...

Oderwij od modelu i zrób jeszcze raz, w podobny sposób.

Obrazek
ewpiga

rpm1+mod

Postprzez adamp » piątek, 7 grudnia 2012, 21:30

Tablice z zegarami wytłoczyłem z folii i trochę powyginałem, ale może rzeczywiście warto wyciąć zegary -początkowo chciałem je tylko pomalować.Zastanawiam się czy nie za dużo spalenizny? Zawsze można trochę cofnąć malowanie:).Macie pomysł jak rozgryźć kierownic w końcu to trochę drewna i metalu,spalić drewno i zostawić szkielet metalowy ?
adamp

Postprzez ewpiga » sobota, 8 grudnia 2012, 12:41

adamp napisał(a):Zastanawiam się czy nie za dużo spalenizny? Zawsze można trochę cofnąć malowanie:)

Zamieszczone fotogramy nieco przekłamują barwę i ja odbieram wrak w kolorze rdzy. Może, gdybyś wprowadził do wnętrza wraku więcej szarego mieszanego z błękitem pruskim i czarnym, wtedy wyglądałoby, że coś tam się paliło..tak sądzę.
adamp napisał(a):Macie pomysł jak rozgryźć kierownic w końcu to trochę drewna i metalu,

Spalić..efektownie wygląda druciany szkielet kierownicy.

Obrazek
ewpiga

rpm1+mod

Postprzez adamp » czwartek, 13 grudnia 2012, 14:43

Trochę zmian -wprowadziłem czerń ,szarości złamane błękitem,brązy.. no i zmieniłem tablicę rozdzielczą. Oceńcie czy dodać bieli, jasnych szarości itp.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
fotki oddają w miarę kolorystykę(ostrości na pewno nie:)-klimat będzie taki jak lubię- zima
adamp

Postprzez Grymson » czwartek, 13 grudnia 2012, 20:15

Rozumiem że teraz obsypiesz go śniegiem? Nooooo..... to może fajnie wyglądać :) Gorąco kibicuję.
"Jedna śmierć to tragedia, milion to statystyka." J. Stalin
www.grymson89.blogspot.com
T-34/76 "За Советскую Эстонию" AFV Club 1:35 - 60%
AH-1W no. 246 HML/A-369 Italeri 1:48
Grymson

Postprzez adamp » środa, 20 lutego 2013, 11:20

Pomału do przodu kilka fotek , brakuje kilku elementów(kierownicy,okręgu na km,drewnianego szkieletu burt itp.),pomału myślę nad dioramką -jednego figuranta umieściłem na zdjęciu ,pozostali to oficerowie z Alpine .Na pace chciałem uzyskać efekt wywianego śniegu.Dodge w założeniach ma być kilku dniowym wrakiem ,Śnieg to nieśmiertelna soda ..Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
adamp

Postprzez adamp » środa, 13 marca 2013, 17:39

Może nie ma tu większego ruchu ale coś się dzieje :) 2 nowych figurantów do dodga i powoli do końca...Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek nie wiem czy zostawić obręcz do km-u.Teraz popracuje nad większą podstawką.
adamp

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat