rollingstones napisał(a):bo modelarstwo to głupota i strata czasu.
Gondol Jerzy napisał(a):I zapomniałeś dodać o wyrzucaniu pieniędzy w błoto.
spiton napisał(a):Brzmi to podobnie, jak tor myślenia, wg. którego wybita szyba powoduje wzrost gospodarczy, bo uruchamia łańcuszek usług.
merlin_PL napisał(a):A naprawdę modelarze podzielili się na obozy. Przypomnę podział Andrzeja Ziobera na modelarzy i frajdolarzy. Bardzo dużo zła tym podziałem wyrządził. Generalnie jego cały dorobek modelarski i wszystkie jego tytuły dla mnie przekreślił lansowaniem tego podziału i dzieleniem środowiska..
merlin_PL napisał(a):Pozostanę przy swoim punkcie widzenia.
To mój subiektywny pogląd. Jego podział na modelarzy i frajdolarzy ( sklejaczy , assemblerów ) wynikał nie z obserwacji, ale z powodu zapotrzebowania by to co on robi było w końcu bardziej, lepiej doceniane niż to co robią pozostali.
merlin_PL napisał(a):Podziały i konflikty nasiliły się odkąd pewna grupa gości zaczęła zwyczajnie uważać , że w tym środowisku trzeba w zacząć dokonywać oceny kto lepszy i gorszy.
merlin_PL napisał(a):
Co ciekawsze to oni sami narzucili w oparciu o co dokonywać oceny. Miało wyjść tak, że to oni są lepsi.
merlin_PL napisał(a):
Zamiast zwyczajnie przyjąć do wiadomości , że każdy skleja jak potrafi i ile chce i dla fanu i na zawody zaczęto to modelarstwo wartościować. .
merlin_PL napisał(a):Dlatego komentarze Marka rozumiem
merlin_PL napisał(a):(...)
spiton napisał(a):...mnie nie dziwi takie asekuranctwo. Też często mam ochotę napisać coś w tym stylu.

merlin_PL napisał(a):przy sklejaniu siedzę nad dokumentacją i staram się poprawiać przynajmniej niektóre błędy zestawu jestem modelarzem , który skleja dla siebie i swojej przyjemności.
dewertus napisał(a):jestem modelarzem , który skleja dla siebie i swojej przyjemności.
Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości