spiton napisał(a):Wszystko bardzo fajne
tomek_chacewicz napisał(a):spiton napisał(a):Wszystko bardzo fajne
Mówisz poważnie?
tomek_chacewicz napisał(a):no chyba, że mnak jest zadowolony z tego co zrobił do tej pory

HK napisał(a):Każdy robi jak mu pasuje i to jego święte prawo. Ale ja osobiście uważam, że czas poświęcony na detalowanie, kiedy dostatecznie nie opanowało się podstawowego warsztatu, jest czasem nie do końca dobrze wykorzystanym. Lepiej chyba zamiast tego wykonać ze dwa inne modele prosto z pudła i nabrać wprawy. Po to, żeby ten następny, detalowany wyszedł już o niebo lepiej.

ewpiga napisał(a):Średnio tak przyjąć, ile musiałby wykonać pudełkowych zestawów aby moc zacząć "krojenie" modeli ?
Widzę to odwrotnie. Czas na budowanie modeli prosto z pudełka to zwyczajna strata czasu, dla kogoś kto zaczyna w wieku 15 lat próbować "detalować" model. Chłopak już na początku modelarstwa sam stawia sobie wymagania dość wysoko i z tego zadowoleni nie jesteście ? Zrobi jak zrobi nabierze doświadczenia i kolejne być może będą lepsze i w tym trzeba dodawać mu otuchy. A tu mu się kiwa palcem "mały" jeszcze na ciebie nie pora odsyłam Ciebie do "modelarskiej piaskownicy"
greatgonzo napisał(a):Jest wyobraźnia, jest kreatywność i chęć przekraczania granic = jest zadatek na świetnego modelarza. Bardzo żałuję, że gdy budowałem modele w tym wieku brakowało mi tych cech, co uczyniło tamten okres modelarsko zupełnie bezwartościowym.
(...)Żądanie cierpliwości od nastolatka jest dziwne, a przekonywanie go, że ta jest ważniejsza od szybkiego zabajerowania wręcz szkodliwe.
Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości