mnak24 napisał(a):Stara, niezawodna pactralepsza od gunze
Jutro kupuję plakatówki i pomaluję nimi spitfajera
Czesio napisał(a):No to kamuflaż nałożony nie obyło się oczywiście bez przeszkód... Najpierw wywaliłem 6 dych na farby gunze, i właściwie użyłem jedynie emerald green na osłony dielektryczne. Kolory są do d***, nie zgadza się nic od piaskowego po szarość, a farby same w sobie są błyszczące i nie nadają się do efektu zużycia jaki chciałem uzyskać. Zmyłem całość cleanluxem i pomalowałem w końcu pactami, uzyskałem ładną matową powierzchnię i zacząłem się nad nią znęcać papierem ściernym. Zamówiłem też podstawki, oraz roślinność tj. dwie paczki listowia Naturex (polak), trawę elektrostatyczną 6mm i trawkę 12mm (jakaś kolejkowa zobaczymy co to z tego będzie) Fotki postaram się wrzucić już jutro bo sąsiad pożyczył aparat..
Worius napisał(a):Czy z tymi kolorami u eduarda jest tak tragicznie ? Będę robił min. albatrosa L-39 C i staram się dobrać farby vallejo air.
Podane kolory wnętrza kokpitu w kolorach gunze i tamiy są całkiem inne... czy jest jakiś dobry sposób na dobieranie farb ?
Worius napisał(a):Dzięki.
Tylko nie dodałem że robię go w szarym malowaniu czechosłowackim (ProfiPack)
W sklepie będzie ten model dopiero za tydzień ale rozpocznę wątek, i może jakoś uda mi się dobrać farbki...
Znalazłem coś takiego
http://scalemodeldb.com/paint
ale czy kolory z próbników nie są oszukane![]()
Czekam na foty mig-a

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości