POLAKKK napisał(a):Przyczyną "baranka" jest
MIRO napisał(a):POLAKKK napisał(a):Przyczyną "baranka" jest
Nierówno położona farba. Błyszcząca farba jest bardzo trudna. Tak jak mówił Czesio trzeba było położyć podkład, przeszlifować go papierem 2000 a dopiero potem położyć kilka cieniutkich warstw farby, które też warto przeszlifować. Jednorodną, błyszczącą powierzchnię daje równomiernie położona farba. Tam gdzie będzie jej mniej, lub więcej wystąpią różnice w połysku.
Plastik nie wchłania farby. Mam za sobą kilka modeli Edka i złego słowa nie powiem na tworzywo, z którego są zrobione.

rudolf24 napisał(a):Ma się takie kontakty.
Chudziutki napisał(a):rudolf24 napisał(a):Ma się takie kontakty.
No śmiało pochwal się bo przyznam, że zainteresowało mnie to zagadnienie
Chudziutki napisał(a):Aha. Nie no muszę powiedzieć, że ta teoria poprawiła mi humor na cały dzień, mi i reszcie chłopaków na lakierni
MIRO napisał(a):POLAKKK napisał(a):Przyczyną "baranka" jest
Nierówno położona farba. Błyszcząca farba jest bardzo trudna. Tak jak mówił Czesio trzeba było położyć podkład, przeszlifować go papierem 2000 a dopiero potem położyć kilka cieniutkich warstw farby, które też warto przeszlifować. Jednorodną, błyszczącą powierzchnię daje równomiernie położona farba. Tam gdzie będzie jej mniej, lub więcej wystąpią różnice w połysku.
Plastik nie wchłania farby. Mam za sobą kilka modeli Edka i złego słowa nie powiem na tworzywo, z którego są zrobione.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość