Solo napisał(a):Fajne takie detale. Jak rozumiem skrzyneczka będzie smoliście czarna i błyszcząca, z poprzecieranymi srebrem nitami?
Nie do końca.

Ne "nity" to w rzeczywistości bezpieczniki, każdy opisany stosowną czarną tabliczką z bazgrołami w cyrylicy ( swoją drogą, zastawiam się co się stanie, jak wywali bezpiecznik podczas lotu

.
Skrzyneczka będzie pomalowana kolorem kokpitu, z jaśniejszym odcieniem w górnej części. Bezpieczniki pomaluję najprawdopodobniej czarnym markerem czy tam żelopisem (nie znam się, co to ja mam w ręku

), a tabliczki dobiorę z gigantycznego zapasu napisów eksploatacyjnych, po m. in. MiGu-21 z Eduarda itp. Już widzę kalki nadające się do tej roli. Postaram się dorobić okablowanie tej skrzyneczki oraz osprzętu porozrzucanego naokoło - oczywiście jak najbliżej oryginału, z uwzględnieniem moich śmiesznych umiejętności w dorabianiu czegokolwiek.
Wcześniej skrzynka był pomalowana byle jak, na starą farbę, która zaczęła się łuszczyć i marszczyć, kabelki były zrobione na odwal, wszystko oblane klejem cyjanoakrylowym i farbą - pomyślałem, że to żenada i że odstaje to od reszty modelu - więc to poprawię - w końcu w modelach lotniczych zawsze najpierw się patrzy na malowanie, potem na kokpit - moje obserwacje

.