Podwozie Jagdpanther

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych pojazdach wojskowych lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Moderator: xenomorph

Podwozie Jagdpanther

Postprzez Jan Maria Kozik » poniedziałek, 26 sierpnia 2013, 16:04

Witam . Chciałem sie zapytac czy między podwoziami PzKpfw V a podwoziem Jagdpanther były jakieś różnice? Pytam bo rozważam zakup gąsiennic aluminiowych bądź fototrawionych do Jagdpanthery?
Jan Maria Kozik

Reklama

Re: Podwozie Jagdpanther

Postprzez Piotr Koperski » środa, 28 sierpnia 2013, 09:24

A są podstawy ku temu żeby takie różnice były? Nie.
Piotr Koperski

Postprzez Jan Maria Kozik » środa, 28 sierpnia 2013, 10:40

Chciałem się tylko upewnic by nie zmarnowac pioeniedzy
Jan Maria Kozik

Postprzez hiwis » środa, 28 sierpnia 2013, 11:12

A nie lepiej kupić Jagdpantherę z Revella (w 1:72) z całkiem ładnymi gąsienicami zestawowymi ?
Pozdrawiam.
Marcin.
PORTFOLIO
FB
hiwis

Postprzez Jan Maria Kozik » środa, 28 sierpnia 2013, 12:33

Problem w tym że ja już kupiłem i skleiłem Jagdpanthera Italeri i to jakis rok temu kiedy dopiero zaczynałem. I niedawno zabralem się za przeróbki żeby doprowadzić go do ludzkiego wyglądu i okazało się że gąsiennice ogniwkowo-odcinkowe są fatalnie poklejone. Dlatego szukam i nie mogę znaleźć jakichkolwiek do niego.
Jan Maria Kozik

Postprzez hiwis » środa, 28 sierpnia 2013, 12:48

Zastanów się tylko dobrze czy wymiana "fatalnie poklejonych" gąsienic w modelu zrobionym "rok temu, kiedy dopiero zaczynałeś" ma jakiś sens i sprawi że model stanie się atrakcyjniejszy w odbiorze.
Może lepiej zbudować nową Jagdpantherę - czysto skleić, ładnie pomalować - przez rok zebrało się trochę doświadczenia.
Pozdrawiam.
Marcin.
PORTFOLIO
FB
hiwis

Postprzez Jan Maria Kozik » środa, 28 sierpnia 2013, 14:25

hiwis napisał(a):Zastanów się tylko dobrze czy wymiana "fatalnie poklejonych" gąsienic w modelu zrobionym "rok temu, kiedy dopiero zaczynałeś" ma jakiś sens i sprawi że model stanie się atrakcyjniejszy w odbiorze.
Może lepiej zbudować nową Jagdpantherę - czysto skleić, ładnie pomalować - przez rok zebrało się trochę doświadczenia.

No cóż. W mojej Jagdpantherze nie trzeba robić żadnych wiekszych przeróbek oprócz gąsiennic i malowania. Ja ostatnio przerobiłem kilka starszych modeli. Ich łączna wartość w momencie zakupienia wynosiła jakieś szacunkowo 120 złotych. Szkoda by było je zmarnować.
Jan Maria Kozik

Powrót do Pojazdy wojskowe - rzeczywiste