Solo napisał(a):E tam.
Ja kładłem kalki z setem i bez seta (ale z setem najczęściej), a na to sola aż spływał, często ze 3-4 razy co kilkanaście minut, jak kalki nie chciały się układać.
Moim zdaniem to nie jest ta przyczyna, tak mi podpowiada moje skromne doświadczenie.
EDIT: W ogóle gdzieś napisali, żeby ścierać nadmiar sola z kalki??
Zdecydowanie odradzam dotykanie kalki na której leży jakiśczas Sol, oj odradzam.
Worius napisał(a):Mi się wydaje że jest coś nie tak z lakierem. Zmarszczona jest nie tylko kalka ale i miejscami obok niej.
Solo napisał(a):A kładłeś coś na farbę specjalnie pod kalki?

Czesio napisał(a): Możesz jeszcze spróbować pomalować to solem i delikatnie delikatnym pędzelkiem spróbować to naprawić.
MIRO napisał(a):Coś musiałeś spierzyć. Kalki Edka kładą się rewelacyjnie. Niegdy nie miałem z nimi problemów.Czesio napisał(a): Możesz jeszcze spróbować pomalować to solem i delikatnie delikatnym pędzelkiem spróbować to naprawić.
Lepiej Setem. Nasączenie kalki Setem pozwala na jej przesunięcie.
Czesio napisał(a): W sumie to ja nigdy nie używam seta
Tomasz Ś. napisał(a):Ja do kalek używam zwyczajnie gorącej wody i to wystarcza, nigdy żadnych problemów nie miałem.
MIRO napisał(a):Coś musiałeś spierzyć. Kalki Edka kładą się rewelacyjnie. Niegdy nie miałem z nimi problemów.Czesio napisał(a): Możesz jeszcze spróbować pomalować to solem i delikatnie delikatnym pędzelkiem spróbować to naprawić.

Worius napisał(a):Mi się wydaje że jest coś nie tak z lakierem. Zmarszczona jest nie tylko kalka ale i miejscami obok niej.

Czesio napisał(a):MIRO napisał(a):Coś musiałeś spierzyć. Kalki Edka kładą się rewelacyjnie. Niegdy nie miałem z nimi problemów.Czesio napisał(a): Możesz jeszcze spróbować pomalować to solem i delikatnie delikatnym pędzelkiem spróbować to naprawić.
A to ciekawe, muszę sobie zanotowaćW sumie to ja nigdy nie używam seta
MIRO napisał(a):Czesio napisał(a): W sumie to ja nigdy nie używam seta
Ja tam do kładzenia kalek wody nie używam.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość