[F1] Ferrari F1-2000 (Tamiya 1:20)

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

[F1] Ferrari F1-2000 (Tamiya 1:20)

Postprzez wuen » czwartek, 25 grudnia 2008, 15:19

Ile można świętować... Trzeba jakoś spalić nadprogramowe kalorie a że na kaca najlepsza praca...
Zacząłem od podwozia - przeszlifowałem błyszczący plastik
Obrazek
i okazało się, że przypadek portalus'a nie jest odosobniony
Obrazek
Obrazek
W związku z tym w ruch poszła szpachlówka i okazało się, że miejsc do szpachlowania jest więcej
Obrazek
Teraz podwozie schnie a ja dalej świętuję :lol:
człowiek bez pasji to producent g...
wuen

Reklama

Re: [F1] Ferrari F1-2000 (Tamiya 1:20)

Postprzez wuen » sobota, 10 stycznia 2009, 09:12

Niekiedy nadmiar informacji jest uciążliwy...
Pierwotnie fotel kierowcy miał być pomalowany - zgodnie z instrukcją - na "semi gloss black" ale znalazłem taką fotkę:
Obrazek

w związku z tym wczorajszy wieczór spędziłem przy obklejaniu fotela kawałeczkami karbonu - Hi-Def 1/20 SMS SKU 1520
Obrazek
praca jeszcze nie skończona - w życiu nie posłałem tylu wiązanek - kalki rozpadają się w drobne kawałeczki i trzeba baaaaaaaaardzo się starać aby w całości trafiły na swoje miejsce (chyba wiem, dlaczego poprzedni właściciel pozbył się ich :twisted: )
Jeszcze trochę karbonu, który "dostanie" bezbarwnym półmatem, pomalowanie paneli i założenie pasów.
Następna w kolejce czeka kierownica - tak wygląda oryginalna
Obrazek
a tak w modelu
Obrazek
nie wyobrażam sobie możliwości przyklejenia karbonu i pomalowania tarcz przy przełącznikach aby czegoś nie popsuć więc mam koncepcję aby pociąć kierownicę na kawałki, część centralną obkleić karbonem a następnie wywiercić otwory i wkleić w nie odpowiednio pomalowane te elementy
Obrazek
W planach mam także przerobienie kół - widoczną nakrętkę Obrazek
chcę wyciąć a w jej miejsce wkleić taką
Obrazek okazuje się, że wymiary pasują :P
człowiek bez pasji to producent g...
wuen

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat