Dromader w skali 1:35

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: DROMADER W SKALI 1:35

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » wtorek, 24 lutego 2009, 12:26

24 godziny temu było tak..

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kamil Feliks Sztarbała

Reklama

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » wtorek, 24 lutego 2009, 18:23

Obrazek
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez Seweryn » wtorek, 24 lutego 2009, 18:41

Widzę że TOPCOAT na wiadra używasz :) . Podoba mi się ta Twoja fabryka.
Seweryn
Seweryn

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » wtorek, 24 lutego 2009, 18:46

topcoat jest genialny.. a że na model schodzi mniej więcej jedna puszka, to musiałem miec zapas..
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez ewpiga » środa, 25 lutego 2009, 00:33

Jeśli dnia wolnego na zalanie pały nie weźmiesz… a potrzeba, to historia tego przemysłu, indywidualnych twych poczynań, wysiłków walk o szczęście.. ona już zaczyna się nieco kształtować. Początek już jest… koniec wyglądać może..różnie:
**Robotnik Kamil idzie do tej piwnicznej roboty jak baran do rzeźni. Od czasu do czasu roztargnienie robotnika Kamila, którego praca polega na wklejaniu zawsze tej samej części modelu, przerywa łańcuch fabrykacji. Ten, Dyro, poleca przyspieszyć rytm roboty. Monotonne zajęcie i szybsze tempo taśmy produkcyjnej wytrącają Kamila z równowagi. Tańczy jak faun, bierze on za koła podwozia modelu guziki na strojach kobiecych, skrapia klejem CA straż miejską, policjantów, pielęgniarki... Wykończony nerwowo robotnik Kamil zostaje zamknięty w domu wariatów... Stara się zmagać z przeciwnościami losu. Pomaga mu w tym młoda ładna dziewczyna Ewcia. Wychodzi po jakimś czasie wyleczony. Pałętając się po ulicach Krakowa podnosi łapą strzęp czerwonej szmaty, która spadła z przejeżdżającej ciężarówki. Za nim tworzy się natychmiast pochód manifestantów. Gliniarze zarzucają Kamilowi , że jest inicjatorem nielegalnej blokady miasta i aresztują go. Kamil trafia do więzienia, które mu przypomina jego fabrykę, z tym, że jest bardziej wygodne. Po wyjściu z kiciora chce odreagować-znajduje robotę dopiero w stoczni tam spuszcza na wodę niedokończony okręt, który tonie. Kamil zabiega, by go aresztowano, bo chce mieć w więzieniu mieszkanie i ciepłe żarcie. Pakują go do policyjnej więźniarki, w niej spotyka tą samą dziewczynę, która została aresztowana za to, że zwędziła trochę suchej kiełbasy z marketu. Kamil zakochuje się na amen i oboje uciekają z policyjnego radiowozu. Robotnik Kamil wraca do swojej piwnicznej fabryki. Lecz klienci zanadto zalecają się do jego ładnej przyjaciółki i Kamil opuszcza razem z nią spelunkę, by rozpocząć nowe życie na peryferiach Krakowa. :P

**Jeśli wpis nic do wątku warsztatowego nie wnosi można usuwać.
Piotrek.
ewpiga

rpm1+mod

Postprzez SKYRAIDER » środa, 25 lutego 2009, 11:45

Kiedy ukaże się to dzieło o życiu Kamila w całości, urywek bardzo ciekawy ?!
Marek
SKYRAIDER

Postprzez Aleksander011 » środa, 25 lutego 2009, 12:19

ewpiga napisał(a):Gliniarze zarzucają Kamilowi , że jest inicjatorem nielegalnej blokady miasta i aresztują go.

Eee, to raczej mało prawdopodobne, aczkolwiek ciekawe coby powiedziała skarbówka na małą fabryczkę
Dromaderów spod lady :)

Andrzej Godlewski napisał(a):Tak więc 1:32 to skala typowo kolejowa.

Lubie śledzić ten wątek. Czuje tu spisek światowych firm modelarskich przeciw skali 1:35.
Odpowiedzią przemysłu jest zalew kolejkowych samolotów na rynku... :lol:
Modelarza poznać po tym jak kończy ,a nie zaczyna
Obrazek
Aleksander011

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » środa, 25 lutego 2009, 12:38

Aleksander011 napisał(a):aczkolwiek ciekawe coby powiedziała skarbówka na małą fabryczkę
Dromaderów spod lady

a nie wiem, uczciwie płacę podatki
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez Aleksander011 » środa, 25 lutego 2009, 14:29

Kamil Feliks Sztarbała napisał(a):
Aleksander011 napisał(a):aczkolwiek ciekawe coby powiedziała skarbówka na małą fabryczkę
Dromaderów spod lady

a nie wiem, uczciwie płacę podatki
..
Przecież nikt Cię Kamilu nie podejrzewa o jakiś niecny proceder, sam fakt wyrobu przemysłowego takiej ilości Dromaderów-
modeli żywicznych jest ewenementem na forum. Mnie osobiście ciekawi pod jaką działalność można podwiesić
taką Twoją fabryczkę? No chyba ,że to dotyczy rozliczeń w ramach klubu modelarskiego...
Modelarza poznać po tym jak kończy ,a nie zaczyna
Obrazek
Aleksander011

Postprzez shivadog » środa, 25 lutego 2009, 14:37

Ja podejrzewam, że Kamilowe wielbłądy będą nagrodami w jakimś konkursie albo coś w tym stylu. Co wy na to?
shivadog

Postprzez tomek_chacewicz » środa, 25 lutego 2009, 14:50

Ja tam bym wolał dostać w nagrodę niesklejonego ;o)
pozdrawiam
Tomek
tomek_chacewicz

Postprzez Patterson » środa, 25 lutego 2009, 15:02

Kamil jakiego aero używasz? Bo do takich ilości to wyrzymały jakiś. :P Ten topcoat to lakier jakiś?
Patterson

rpm2

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » środa, 25 lutego 2009, 16:03

Patterson napisał(a):Kamil jakiego aero używasz?

od czterech lat najtańszej prawieiwaty marki Fachowiec. natomiast w związku z tym, ze po pierwszej piątce na palcu zrobił mi sie odcisk- i nie dramatyzuję, a faktycznie mi się zrobił, nabyłem drogą kupna AB 115, czyli już coś w pół drogi między aero a pistoletem. do dużych powierzchni doskonały, ale minimalna krecha to jakis centymetr.

Patterson napisał(a):Ten topcoat to lakier jakiś

http://www.gunze.pl/go/_info/?user_id=B-502&lang=pl
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez marder » środa, 25 lutego 2009, 19:02

SKYRAIDER napisał(a):Kiedy ukaże się to dzieło o życiu Kamila w całości, urywek bardzo ciekawy ?!

W całości to wtedy, jak nakręcą remake filmu z Chaplinem ("Dzisiejsze czasy") tylko, że teraz z Kamilem w roli głównej :lol:
...swoją drogą wątek warsztatu z prac Kamila przypomina niezłą taśmę produkcyjną ;o)
...bardzo ciekawą taśmę!

Pozdrawiam
Rafał B - Entuzjasta HIPS-u
marder

Postprzez ewpiga » czwartek, 26 lutego 2009, 00:10

SKYRAIDER napisał(a):Kiedy ukaże się to dzieło o życiu Kamila w całości, urywek bardzo ciekawy ?!
Marek

To musimy poczekać aż prefabrykaty składać skończy, wtenczas wybadać zdrowie psychiczne, potem zaś dopisać dalszą historię ewentualnie cały scenariusz pozmieniać.

Ciekawe czy jak po fajki do sklepu goni fatamorgana z dromaderami mu się ukazuje. Nie, no, trzeba przyznać uczciwie, dobrze fizycznie pracuje-odcisków se na paluchach narobił.
Piotrek.
ewpiga

rpm1+mod

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat