Miło, że jednak konkurs lotniczy się odbędzie. Byłem delikatnie zawiedziony, gdy przeczytałem wątek o konkursie PWM-owym bo mój model nijak nie pasuje do tamtej tematyki, a bardzo chciałem wystartować ze względu na to, że model leży u mnie już jakiś czas, pozbierałem do niego dokumentację, zdecydowałem się na wersję, zamówiłem dodatki i do tego wszystkiego nie był jeszcze prezentowany na PWM-ie- zarówno w warsztacie jak i w galerii (Alex, nie zdradzaj

)
.
Jeśli chodzi o regulamin- kwestia zdjęcia z gazetą jest chyba umowna- można równie dobrze zrobić zdjęcie z ekranem kompa, na którym widać datę, w tle (jeśli boimy się pokazywania gazet, które czytamy, aby nie było nawiązań politycznych

)
Co do kategorii- mi odpowiada brak podziału na open i standard.
Jeśli chodzi o ocenę- może jednak powołać sędziów- osoby, które nie startują w konkursie, mają doświadczenie, są ogólnie szanowane na forum, z tym, że np 30% oceny to Ich głosy a pozostałe 70% to głosy publiczności- takie łączone oceny. Dodatkowo ocena publiki jako najlepszy model konkursu niezależnie od skali i nagroda np. dla najlepszego juniora- najmłodszego uczestnika, ale nie za sam wiek, a za jakość modelu. Robi się wtedy kilka ankiet- skale, najlepszy model i najlepszy model np. autora do 16 lat. Do tej ostatniej kategorii, jeśli nie będzie chętnych, to mogę zasponsorować nagrodę- miałem dużo do czynienia z młodymi modelarzami i bardzo lubię ideę propagowania modelarstwa wśród Nich, a promowanie postępów to chyba najlepsza mobilizacja i zachęta.
Jeśli organizatorzy i moderatorzy będą potrzebowali pomocy technicznej to też zgłaszam się

Mam trochę czasu wolnego ostatnio i mogę pomóc.