"Chwalmy się!" 2

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: "Chwalmy się!" 2

Postprzez mgz » sobota, 25 stycznia 2014, 16:00

Solo napisał(a):Jeśli ktoś potrafi skreczować piękne modele, to chwała mu i cześć.

A jeśli ktoś potrafi korzystać z internetu to i pewnie słownik potrafi znaleźć.

Nie chcę być monotematyczny ale ten Twój "ponglish" jest strasznie irytujący i nie potrafię zrozumieć o czym piszesz. Albo trzymajmy się jednego języka i wszystko piszmy po polsku, albo - jeśli już trzeba użyć zapożyczeń to przynajmniej nie twórzmy takich "kwiatków" i piszmy poprawnie. Forum czytają także młodzi ludzie i choćby z myślą o nich postarajmy się ograniczyć ten bełkot. Używanie takich hybryd jest o tyle trudne, że trzeba jeszcze znać znaczenie psutego słowa zamiast mieć nadzieję, że ktoś się domyśli co autor miał na myśli.
Pozdrawiam m.

ps.: Jest mała różnica gdy ktoś pisze : "model / skala- scratch / " - wtedy da się zrozumieć, że model jest budowany od podstaw a nie z gotowych elementów, gdy piszesz o "skreczowaniu modeli" to pierwsze co mi przychodzi na myśl to ich skrobanie, drapanie kluczem po karoserii lub po prostu całkowite niszczenie.
mgz

Reklama

Postprzez Solo » sobota, 25 stycznia 2014, 16:09

Gdybyś był tu trochę dłużej, być może zauważyłbyś, że słowo "skreczowanie" jest tutaj czymś w rodzaju slangu.
A jeśli Cię denerwuje mój język, to bardzo mi przykro.
Sorry man, taki lajf. :)
Solo

Postprzez karolkonw » sobota, 25 stycznia 2014, 16:14

Solo napisał(a):Jeśli ktoś potrafi skreczować piękne modele, to chwała mu i cześć.
Kto nie potrafi, a chce zrobić ładniejszy model niż to co dał producent, dla niego są dodatki.
Efekt można uzyskać na dwa sposoby, każdy wybiera taki jaki go bardziej satysfakcjonuje.
Ja talentu nie mam żeby wydłubać coś samemu, a chcę zrobić ładny model, dlatego poświęcam nie pracę i talent (którego nie posiadam), tylko pieniądze.

Bardzo się zgadzam
Żołnierze zziębnięci cześc ich pamięci
karolkonw

Postprzez MIRO » sobota, 25 stycznia 2014, 20:54

Jaro1941 napisał(a):Sztuką jest coś samemu zrobić/dorobić a nie na gotowcach lecieć. Popatrzmy chociażby na ostatnio prezentowaną tutaj Iskrę, Ił'a albo Su-20 - tak się powinno! :P

A dlaczego?
Pozdrawiam
Mirek
Путiн хуйло!
MIRO

Postprzez shadowmare » sobota, 25 stycznia 2014, 21:50

Sztuką to jest znajdowanie czasu w tej erze wiecznej gonitwy. Dzielenie ludzi na lepszych i gorszych w temacie modelarstwa tylko dlatego, że temu chciało się dorobić łepek śrubki w 1:72 a tamtemu nie to czysta, smutna polska rzeczywistość. Wolałbym już amerykański zaciesz wszystkim niż to co się dzieje u nas. Jak ktoś ma czas to niech skleja i dorabia sobie tony detali, jak ktoś go nie ma to niech klei z tego co zostało dane. Każdy niech skleja po swojemu. Czy to musi zawsze kogoś uwierać? :-/
shadowmare

Postprzez Jaro1941 » sobota, 25 stycznia 2014, 21:58

A dlaczego?

Hmmm odpowiem Ci takim pytaniem: wolisz umieć złowić sobie rybkę na obiad czy umieć kupić ją sobie w biedronce?

EDIT: Absolutnie nie chciałbym sądzić że jedni modelarze są lepsi od drugich. Jestem zbyt młodym ,,szczylkiem" zarówno w życiu jak i w modelarstwie żeby robić tutaj za jakąś wyrocznie ;o)
Jaro1941

Postprzez rotpol13 » sobota, 25 stycznia 2014, 22:06

Jaro1941 napisał(a):
...wolisz umieć złowić sobie rybkę na obiad czy umieć kupić ją sobie w biedronce?

Kupno dobrej ryby w Biedronce to nie lada sztuka. Czasem łatwiej złowić niż kupić. :)
Pozdrawiam,
Kamil
rotpol13

Postprzez Jaro1941 » sobota, 25 stycznia 2014, 22:13

Eee tam ja cenie sobie pstrągi z biedronki :P Jak ostatnio takiego przed kobitą na kolacje przyrządziłem, do tego wytrawny tokaj... :lol:

Wystarczy tylko dobrze oczyścić (pstrag ma taki paskudny, czarny śluz), natrzeć przyprawą do ryb (też z biedronki) i do mąki z bułką tartą. Tylko na jak najmniejszym ogniu bo łatwo przypalić! ;o)
Jaro1941

Postprzez Siema » sobota, 25 stycznia 2014, 22:19

Solo, ja myślę, ze koledze chodzi o różnicę między skreczem a skraczem, jak już polingliszujemy. I tu jest pewna różnica.
Pozdrawiam!
Paweł Siemaszko
Siema

Postprzez rotpol13 » sobota, 25 stycznia 2014, 22:45

Jaro1941 napisał(a):Eee tam ja cenie sobie pstrągi z biedronki :P Jak ostatnio takiego przed kobitą na kolacje przyrządziłem, do tego wytrawny tokaj... :lol:

Wystarczy tylko dobrze oczyścić (pstrag ma taki paskudny, czarny śluz), natrzeć przyprawą do ryb (też z biedronki) i do mąki z bułką tartą. Tylko na jak najmniejszym ogniu bo łatwo przypalić! ;o)

W radiowej top liście najsmaczniejszych potraw jajecznica z trzech jaj wyprzedziła jajecznicę z dwóch jaj, ryby spadły na dalsze pozycje :roll:
Pozdrawiam,
Kamil
rotpol13

Postprzez Solo » sobota, 25 stycznia 2014, 22:49

Siema napisał(a):Solo, ja myślę, ze koledze chodzi o różnicę między skreczem a skraczem, jak już polingliszujemy. I tu jest pewna różnica.

A jest różnica?
W wymowie podobne.
Solo

Postprzez Jostein » niedziela, 26 stycznia 2014, 00:01

Jak pomiedzy Rolls-Royce'm a rolmopsem :mrgreen:
Jostein

Postprzez Jaro1941 » niedziela, 26 stycznia 2014, 00:04

rotpol13 napisał(a):
Jaro1941 napisał(a):Eee tam ja cenie sobie pstrągi z biedronki :P Jak ostatnio takiego przed kobitą na kolacje przyrządziłem, do tego wytrawny tokaj... :lol:

W radiowej top liście najsmaczniejszych potraw jajecznica z trzech jaj wyprzedziła jajecznicę z dwóch jaj, ryby spadły na dalsze pozycje :roll:

Kiedyś w Galileo był 15-minutowy reportaż w którym instruowali jak zrobić jajecznice ( :!: :shock: ) Na końcu zrobili coś takiego, że nawet patrzeć mi się na to nie chciało... :?
Jaro1941

Postprzez Andi75 » niedziela, 26 stycznia 2014, 00:37

Witam , wydaje mi sie że tutaj wystawiamy nasze ostatnie zakupy modelarskie, a może to tylko targ przekupek, jestem nowy ale niemam ochoty czytać takich rozważań w tym dziale.
Andi75

Postprzez Solo » niedziela, 26 stycznia 2014, 01:08

Jak na pierwszy post to kiepsko zacząłeś.
Solo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat