P-38J Academy

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

P-38J Academy

Postprzez sebmalinowski » czwartek, 20 lutego 2014, 12:53

Samolot gotowy i jestem z niego cholernie dumny. W całości malowany pędzlem ! Kalki położyły się bezboleśnie dzięki płynowi z Tamki.
Opinię forumowicza Siary już znam - model to gniot, ale to jego zdanie i go nie zmieni zapewne.
Proszę można śmiało się wypowiadać o jakości nijakiej zdjęć - sorry taki mam aparat - i modelu.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Krytyka zostanie przeczytana i dodana do wiadomości.
sebmalinowski

Reklama

Re: P-38J Academy

Postprzez hardy198 » czwartek, 20 lutego 2014, 13:04

A ja będę oryginalny i powiem że mnie się podoba :twisted:

Na zbliżeniach co prawda widać wiele niedoróbek ale generalnie zły nie jest tym bardziej że malowany pędzlem.
A tak na przyszłość gdybyś jednak postanowił zostać na forum to proponuję melisę tak dla spokojności, cobyś każdego postu nie traktował jako ataku na swoją osobę.

Pozdrawiam
"Lecę blisko faceta, dokładnie celuję i, oczywiście on spada w dół"
 Oswald Boelcke

Warsztat:
Hurri mk.IIc, P-47M "Lanny"
hardy198

Postprzez siara1939 » czwartek, 20 lutego 2014, 14:59

sebmalinowski napisał(a):
Opinię forumowicza Siary już znam - model to gniot, ale to jego zdanie i go nie zmieni zapewne.

No niestety, ale nie. Nie zmienie zdania. Powiem wiecej- jeden z najbardziej niestarannie wykonanych modeli jaki goscil na tym forum. Zdjecia, ktore zamiesciles wskazuja dluga liste minusow i niestety brak aerografu nie moze tu byc taryfa ulgowa, gdzie elementy sa zle przygotowane do malowania.
Samo malowanie tez widac jest dla Ciebie wyzwaniem. Malowanie elementow w ramkach i pozniejsze wycinanie ich nie jest dobra droga, szczegolnie gdy zapominamy o pomalowaniu miejsc ciecia.
Tyle z mojej strony, mam nadzieje, ze przyjmiesz uwagi godnie i bedziesz staral sie nie popelniac tych samych bledow. Tak modelarskich jak i w kontaktach miedzyludzkich.
siara1939

Korvettenkapitän PWM'u

Postprzez sebmalinowski » czwartek, 20 lutego 2014, 15:08

siara1939 napisał(a):
sebmalinowski napisał(a):

No niestety, ale nie. Nie zmienie zdania. Powiem wiecej- jeden z najbardziej niestarannie wykonanych modeli jaki goscil na tym forum. Zdjecia, ktore zamiesciles wskazuja dluga liste minusow i niestety brak aerografu nie moze tu byc taryfa ulgowa, gdzie elementy sa zle przygotowane do malowania.
Samo malowanie tez widac jest dla Ciebie wyzwaniem. Malowanie elementow w ramkach i pozniejsze wycinanie ich nie jest dobra droga, szczegolnie gdy zapominamy o pomalowaniu miejsc ciecia.
Tyle z mojej strony, mam nadzieje, ze przyjmiesz uwagi godnie i bedziesz staral sie nie popelniac tych samych bledow. Tak modelarskich jak i w kontaktach miedzyludzkich.

Strasznie uprzejmie i uniżenie dziękuję Ci za Twą konstruktywną krytykę. Wezmę ją sobie do serca i spać przez nią nie będę przez noce i tygodnie.
Tobie się nie podoba trudno przeżyję.
sebmalinowski

Postprzez rotpol13 » czwartek, 20 lutego 2014, 15:20

Obrazek
Pozdrawiam,
Kamil
rotpol13

Postprzez Sherman » czwartek, 20 lutego 2014, 15:22

Ciocia dumna?

Ja bym chętnie zobaczył lepsze zdjęcia, nie wiem skąd jesteś, ale jak coś służę pomocą. Bo na razie to ja nie dużo tam widzę, jedynie słabo spasowane belki z wyraźnie widocznym schodkiem.
W malinowym chruśniaku.
Sherman

Postprzez sebmalinowski » czwartek, 20 lutego 2014, 15:44

To co ciocia myśli to sprawa rodzinna z obcymi się dzielić nie muszę.
Zresztą więcej galerii przez dłuuuuugi okres tu nie zamieszczę.
A samokrytykę to ja umiem zrobić i wiem co i jak zrobiło się źle.
Adieu
sebmalinowski

Postprzez Soris000 » czwartek, 20 lutego 2014, 18:40

Nie Seba, nie, nie rób nam tego....
Obrazek
Soris000

Postprzez Voltan » czwartek, 20 lutego 2014, 19:15

Jeżeli upublicznia się swoją pracę, szczególnie w takim miejscu, z krytyką wszelką nawet niekonstruktywną liczyć się wypada.
Tak to po prostu działa. Albo przyjmujesz opinie innych i starasz się z niej wyciągać wnioski, albo trwasz dalej przy swoim. Natomiast postępów w tym drugim przypadku raczej nie będzie. Inna sprawa, że opinie trzeba "filtrować".

Co do modelu to powiem: jak na pędzel to nie jest źle, pomijając pasy. Sprawa dyskusyjna, można to usprawiedliwiać tym, że czasem w oryginalne były niechlujnie malowane. Osobiście zrozumiałbym taki zabieg w modelu wykonanym pod każdym względem poprawnie, ale nie w tym przypadku.

Powiem tak: model nie jest tragiczny, ale nie jest to model na konkurs. Gdybyś umieścił go w galerii lotniczej, można by doradzać i wyliczać błędy. Natomiast jako model konkursowy jest po prostu za słaby. Sklejony i pomalowany, nic ponadto.

ps. czekałem na jakąś puentę odnoście Cioci.
Voltan

Postprzez sebmalinowski » czwartek, 20 lutego 2014, 19:37

to sobie czekaj .
Z tego co pamiętam w konkursie może wystartować każdy bezwzględu na swoje umiejętności. Chyba że ktoś coś zmienił
sebmalinowski

Postprzez Panzer » czwartek, 20 lutego 2014, 20:35

No chyba, że ktoś deklarował, że nie wystartuje i ma konkurs w d... :D
Pozdrawiam, Radek
Obrazek
Panzer

Animal Planet

Postprzez rotpol13 » czwartek, 20 lutego 2014, 22:37

Emanujesz niesamowitym chamstwem i ''tumiwisizmem'' - sebmalinowski!!!
Pozdrawiam,
Kamil
rotpol13

Postprzez sebmalinowski » czwartek, 20 lutego 2014, 22:43

I vice versa.
sebmalinowski

Postprzez Voltan » czwartek, 20 lutego 2014, 22:58

sebmalinowski napisał(a):to sobie czekaj .

Trzeba było nie kusić, skoro nie miałeś zamiaru nic na ten temat napisać. Tylko dlatego śledziłem warsztat.

sebmalinowski napisał(a):Z tego co pamiętam w konkursie może wystartować każdy bezwzględu na swoje umiejętności. Chyba że ktoś coś zmienił

Odpowiedz mi mój drogi gdzie ja napisałem, że nie możesz startować w konkursie?
Voltan

Postprzez sebmalinowski » czwartek, 20 lutego 2014, 23:00

Ogólnie mówię , że start nie jest zabroniony. Nawet pingwin mógłby wystartować jakby miał odpowiednie zdolności.
sebmalinowski

Następna strona

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli