Aż się wierzyć nie chce ile emocji może wzbudzić sadza.
Dziwne, że jeszcze nie wszczęto dyskusji o przewodzie antenowym. Z ilu żył i jakiej średnicy się składał, czy był pleciony i jakim splotem czy może skręcony, ale w jakim kierunku i jakim skokiem. Jakiej długości były żyły przed samym procesem wytwórczym linki antenowej oraz jaki był skład chemiczny. Jak wielki był ubytek materiału potrzebny na wytworzenie gotowego produktu oraz jaki miało to wymierny wpływ na gospodarkę wojenną Japonii.
No i najważniejsze jaki realny wpływ na propagację mają w/w czynniki.
Może jednak dalibyście Danielowi kleić, a sobie założyli osobny wątek o tym jak mocno w jakim kierunku i na jakim paliwie kopcił ZERO, oraz ile z tego szło w atmosferę, a ile zostawało na maszynie. Jaki był promień zakrzywienia tychże dla poszczególnych rur, oraz jaki miało to wpływ na występowanie plam na Słońcu i pływów Morza Japońskiego
Nie szkoda wam ciężkiej pracy włożonej przez autora na te dyrdymały? Wiadomo forum służy do dyskusji tylko dokąd ta akurat prowadzi?
Uważam (jest to oczywiście moje osobiste zdanie) iż bez udzielenia wyczerpujących odpowiedzi cały wątek można zwinąć a model wywalić do kosza.
Jakoś obecna relacja w moim subiektywnym odczuciu wygląda mniej więcej tak:

Czyli zamiast piep***yć bzdury może lepiej zająć się jakąś konstruktywną robotą, co też (uprzedzając co poniektórych) mam zamiar sam wykonać
Skończyłem, przepraszam jeżeli ktoś się poczuł urażony