Aleksander napisał(a):Podoba mi się spód
No to jest nas przynajmniej dwóch ,-)))
Murek napisał(a):Moje zastrzeżenia budzi spory kąt otwarcia klap ale nie jestem specem od Spitfire.
Nie jestem pewien, ale zdaje się spity miały klapy które sie otwierały tylko w jedno położenie, i to położenie było bliskie kata prostego. Pisze to "z pamięci" więc mogę się mylić ,-))
karambolis8 napisał(a):Bardzo fajny. Szkoda tylko tych rowów mariańskich. Gdybyś użył modelu Tamki, to praca bardzo by zyskała.
Święte słowa. Ale to był taki szybki model bez napinki. Na skrzydłach trochę z tymi rowami walczyłem, ale na kadłubie olałem. I jestem świadom, że ten model zawsze będzie krzyczał : " jestem airfix new tool !!" ,-)))
merlin_PL napisał(a):Nie wiem co oznaczają te brązowe / rude plamy w okolicach komór podwozia i na statecznikach .
ziemia.
Mac Eyka napisał(a):Smigiełko pierwsza klasa.
,-))
Solo napisał(a):Kapitalne zdjęcia
żeby wyczyścić tło(do bieli) zaczynam od funkcji replice colour. I wyselekcjonowany kolor tła trochę rozjaśniam i robię mu lekką desaturacje. Potem podciągam lekko kontrastem i rozjaśniam. A to co zostaje po prostu zamalowuje. Słowem nic nie jest proste ,-))
zegeye napisał(a):Bardzo dobry.

Trochę na wyrost ,-)) Ale dzięki .
Dominik napisał(a):Spiton
Trochę zaszalałeś z brudzeniem. Moim skromnym zdaniem niektóre miejsca wyglądają jakby je rdza zjadała.
Żle dobrałem kolor ziemi. Było późno....,-))
Voltan napisał(a):Model jest po prostu w stylu Sebastiana i mi się to podoba.
,-))
Dzięki za komentarze