Od dłuższego czasu nosiłem się z zamiarem zakupu tego modelu. Z gustami się nie dyskutuje ale w całym natłoku różnej maści F 15, F 16 i F.... jestem przekonany że mała odmiana w postaci modelu T 2 Buckeye (tak na marginesie jak przetłumaczyć buckeye - kasztan?) jest wskazana. Zwłaszcza że raczej mało informacji znalazłem odnośnie budowy tego modelu na rodzimych forach modelarskich (no jednego ,,Greka") jak i informacji bezpośrednio dotyczących oryginału. Co do wypustu Special Hobby pomijając sporą liczbę nadlewek i dość dziwnego mocowania elementów w ramkach ogólnie model sprawia bardzo pozytywne wrażenie. Generalnie prosto z pudełka otrzymujemy wiele: od żywicznych elementów i blaszki fototrawionej po przyzwoicie zdetalowane i zaprojektowane z głową wypraski.
Co do planowanych prac skupię się na tym co fabryka dała plus ewentualne własne modyfikacje (kable, kabelki itp.) w kamo błękit/ szary zwanym Oceana Agressors Us Navy. Myślę że tyle w woli wstępu czas na dalsze informacje bezpośrednio związane z postępem prac nad modelem. (Fotki wyprasek i z prac zamieszczę w najbliższym czasie zawsze mam problem ze wstawianiem fotek na forum tak już mam

).