Solo napisał(a):No to by się zgadzało, bo sprzedawca ostrzegał właśnie przed moczeniem aero. Krótkotrwałe płukanie ponoć jeszcze ujdzie, ale też lepiej nie.
Ja co prawda obficie płukałem acetonem przez rok mojego Ultra i nic mi nie zlazło (nawet chrom), ale ciekaw jestem jakie doświadczanie mają inni modelarze.
Solo napisał(a):Chyba nie ma co panikować - jak pisałem, ja przez równy rok dość intensywnego użytkowania Ultra nie zniszczyłem go tym acetonem, a zużyłem go płucząc aerograf gdzieś tak z 10, może i kilkanaście litrów.
Więc sporo jak mniemam.
Teraz jednak na wszelki wypadek częściej będę używać Tool Cleanera, kupię jego większy zapas.
Solo napisał(a):Ale szkoda byłoby go zniszczyć, prawda?
Tomasz Porosiło napisał(a):Teraz sobie siadam z kawką i czekam co odpiszesz. Jestem przekonany...
HK1886 napisał(a):Tomasz Porosiło napisał(a):Teraz sobie siadam z kawką i czekam co odpiszesz. Jestem przekonany...
Prostszą taktyką będzie przytakiwanie.
Tomasz Porosiło napisał(a):Wódz: Dzisiaj będę straszny, opowiem wam dowcip...
Indianin 1: Ten o gąsce Balbince?
Indianin 2: Ależ wodzu, co wódz!
Wódz: To ja przepraszam.
kamaczo napisał(a):Tomasz Porosiło napisał(a):Wódz: Dzisiaj będę straszny, opowiem wam dowcip...
"Na co dybie w wielorybie czubek nosa eskimosa" Trafiłem?

rotpol13 napisał(a):kamaczo napisał(a):Tomasz Porosiło napisał(a):Wódz: Dzisiaj będę straszny, opowiem wam dowcip...
"Na co dybie w wielorybie czubek nosa eskimosa" Trafiłem?
Nie próbuj więcej strzelać![]()
Solo napisał(a):...

Solo napisał(a):On się nie kurczy, tylko rozszerza.
Reaguje tak zarówno na aceton, jak i na Airbrush Cleaner.
Jedyne wyjście to odczekać kilka godzin, aż porządnie wyschnie.

Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości