Audi R8 Revell 1/24

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Audi R8 Revell 1/24

Postprzez raptorf22 » piątek, 21 sierpnia 2009, 11:00

Zakładam temat warsztatowy z budowy Audi R8. Jestem modelarzem lotniczym, dlatego ten projekt jest dla mnie nowy i stanowi małą odskocznię od modeli samolotów i śmigłowców. Co do samych początków budowy, to nie pokazuje malowania podkładem i rycia linii podziałowych gdyż tą operację pokazał już portalus w swojej relacji. Mój model będzie wykonany w wersji standardowej, bez dopalaczy typu blachy, ale postaram się dorobić parę rzeczy od siebie (tarcze hamulcowe do kitu,światła itp.)
Dotychczas kastę po wycięciu z ramek przeryłem linie blach, przeszlifowałem na mokro papierem 1000 i 2500, potem pomalowałem farbą Testorsa 1728 jako podkład, po przeszlifowaniu na mokro papierem 2500 poszły 3 cienkie warstwy metaliku z palety Testorsa Arctic Blue Metallic. Teraz czekam na przeschnięcie i zacznę zabawę z werniksem. Narazie tak prezentuje się kasta.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
raptorf22

Reklama

Re: Audi R8 Revell 1/24

Postprzez michal.s » piątek, 21 sierpnia 2009, 14:50

Testors to chyba farby emaliowe ? Jeśli tak to uważaj z lakierem akrylowym i celulozowym, może zjeść emalie.
Lakier emaliowy też nie jest do końca dobrym rozwiązaniem, bo będzie Ci to schło dobry miesiąc.

Ale zapowiada fajnie, czekamy na ciąg dalszy :)
Pozdrawiam - Michał Słonczyński
michal.s

Ojciec założyciel

Postprzez portalus » sobota, 22 sierpnia 2009, 09:03

Ładnie kolego, ładnie.
Panele boczne zostawisz niebieskie czy te z zrobisz w innym kolorze – czarnym lub srebrnym.
portalus

Postprzez raptorf22 » sobota, 22 sierpnia 2009, 10:24

Maluję emaliami,lakier błyszczący także bedzie emalią, kiedyś miałem okazję prysnąć lakierem Motip na farbę modelarską.Po chwili wszystko pękało pod spodem, także nie mam zamiaru psuć swojej pracy. Najwyżej poczekam jak stwargnieje, a w tym czasie popracujemy nad czymś innym.
Panele boczne w zamyśle chciałem zrobić czarny połysk lub karbon , ale nie mam takich kalek.Srebrne osłony nie przemawiają do mnie, ale kto wie. Narazie mam przeprowadzkę na głowię, więc mogę zwolnić z budową.
raptorf22

Postprzez TomekWnęk » wtorek, 25 sierpnia 2009, 22:41

Bardzo ładnie położony fajny kolor, witamy w naszym 'cywilnym' grajdołku ;)
'Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy.'
TomekWnęk

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat