J35J DRAKEN - Hasegawa/Aires 1/48

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Re: J35J DRAKEN - Hasegawa/Aires 1/48

Postprzez Maciej Gruca » sobota, 27 grudnia 2014, 11:43

Świetna praca Jurku!
Z dużym wyczuciem, żeś go wymalował. Niczego za dużo, niczego za mało. W punkt!
Super! :D
Maciej Gruca

Reklama

Postprzez Georg01 » sobota, 27 grudnia 2014, 13:51

Fantastycznie zrobiony model !!! Baaaardzo duże gratulacje za tak wspaniałe dzieło. Robi niesamowite wrażenie i jest po prostu śliczny :D
Brak uwag.

Życzę następnych, równie znakomitych modeli i pozdrawiam !
Georg01

Postprzez Arcturus » sobota, 27 grudnia 2014, 18:37

Bardzo "sie mi podoba", szczególnie góra. Dół może zbyt sterylny jak na mój gust, ale i tak wrażenia bardzo, bardzo pozytywne.
Arcturus

100-lecie Niepodległości

Postprzez Solo » sobota, 27 grudnia 2014, 19:40

Jurek Greinert napisał(a):Witaj,
1- wnęki są tryśnięte tym co spód kadłuba czyli SM02 superfinesilver ale najpierw przy malowaniu spodu były szare matowe i dało to "inny srebrny" :) na koniec. Washowane po całości.
2 - a.s.a.p.
3 - Dysza jest zestawowa, ma tylko pocienione krawędzie tych dwóch ruchomych perforowanych półpierścieni służących do przymykania strumienia gazów. Całość jest malowana alcladami na czarnym (niestety błyszczącym) podkładzie. Powinno to wszystko być finalnie bardziej zmęczone i matowe. Co do kolorów to zastosowałem PaleBurntMetal i jet exhaust w ciniowaniu i podziale na kolory na czuja....czyli części moim zdaniem bardziej narażone ta temperaturę traktowałem exhaustem

Dzięki.
Jeszcze pytanie: malowałeś coś we wnękach?
Tak właśnie przeglądam dokumentację i po pierwsze to moje wnęki Airesa niewiele wspólnego mają z tym co widzę na zdjęciach, a najbardziej wnęka przedniego koła.
A po drugie to malowania tam niewiele, bo prawie wszystkie mechanizmy i kable są w srebrnym kolorze.
Jak ten problem rozwiązałeś?
Solo

Postprzez Jurek Greinert » sobota, 27 grudnia 2014, 20:23

Solo napisał(a):
Jurek Greinert napisał(a):Witaj,
1- wnęki są tryśnięte tym co spód kadłuba czyli SM02 superfinesilver ale najpierw przy malowaniu spodu były szare matowe i dało to "inny srebrny" :) na koniec. Washowane po całości.
2 - a.s.a.p.
3 - Dysza jest zestawowa, ma tylko pocienione krawędzie tych dwóch ruchomych perforowanych półpierścieni służących do przymykania strumienia gazów. Całość jest malowana alcladami na czarnym (niestety błyszczącym) podkładzie. Powinno to wszystko być finalnie bardziej zmęczone i matowe. Co do kolorów to zastosowałem PaleBurntMetal i jet exhaust w ciniowaniu i podziale na kolory na czuja....czyli części moim zdaniem bardziej narażone ta temperaturę traktowałem exhaustem

Dzięki.
Jeszcze pytanie: malowałeś coś we wnękach?
Tak właśnie przeglądam dokumentację i po pierwsze to moje wnęki Airesa niewiele wspólnego mają z tym co widzę na zdjęciach, a najbardziej wnęka przedniego koła.
A po drugie to malowania tam niewiele, bo prawie wszystkie mechanizmy i kable są w srebrnym kolorze.
Jak ten problem rozwiązałeś?

Łatwo szybko i przyjemnie, czyli pomalowałem na srebrno i złoszowałem :mrgreen: :mrgreen: aczkolwiek nie do końca masz rację. Góra przedniej wnęki cała jest ze skóry (na moich fotach czarnej) zapinanej na zamek jak w kurtce, a i w innych miejscach pojawia mi się sporadycznie ten zielony którego użyłeś na goleniach oraz żółte kabelki
http://walkarounds.scalemodels.ru/v/walkarounds/avia/after_1950/Draken_ang/
Pozdrawiam Jurek

GALERIA
Warsztat : Fokker D-XXI
Jurek Greinert

Postprzez Solo » sobota, 27 grudnia 2014, 21:13

Wielkie dzięki, tak mi się właśnie wydawało że ta wnęka Airesa jest jakby czymś wyłożona.
Okazało się, że opierałem się na zdjęciach tej wnęki na których nie było tego pokrowca, stąd moje zdziwienie.
Znalazłem już zdjęcia z pokrowcem i od razu malowanie tej wnęki jest prostsze.
Inna sprawa, że malowanie pędzelkiem tej studni to robota dla ginekologa, nie modelarza. :)
Solo

Postprzez Jurek Greinert » niedziela, 28 grudnia 2014, 12:34

Trapiony fotograficznym niedosytem popracowałem z aparatem bardziej sumiennie :oops: , przy okazji kabina dla Solo. Poprawiłem również koła podwozia głównego. W widoku z przodu powinny stać bardziej pionowo.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam Jurek

GALERIA
Warsztat : Fokker D-XXI
Jurek Greinert

Postprzez Dorotka » niedziela, 28 grudnia 2014, 13:13

:)

Aż się chce dłubać!

:)
Skończyć nie mogę :)
Obrazek
Dorotka

Postprzez hadzi » niedziela, 28 grudnia 2014, 13:59

Piekna robota Jureczku. Widze ze na blacie Voodoo. Moze na nastepny skusisz sie na Invadera? Ja zaczynam z nim walke po niemilosiernie dlugiej przerwie, ale w tzw. miedzyczasie idzie tez czekajacy na ukonczenie od 2006 Fokker D.VII. :oops:
pozdrawiam
Jerzy Ciupek
hadzi

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli