F4F3 Wildcat Hobby Boss 1/72

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Re: F4F3 Wildcat Hobby Boss 1/72

Postprzez spiton » niedziela, 4 stycznia 2015, 17:40

Cichociemny napisał(a):
Post usunięty na prośbę autora wątku, nie odnosi się do modelu
P.D.

bis
P.D.

Ciągle DNO. Brawo!

Obligatoryjne odniesienie do modelu: nadal mi się nie podoba, przykro mi. Zdjęcia też.

Cichociemny, miej jaja i powiedz, że to ja ci się "nie podobam" ,-))
A mówisz to głośno tylko dla tego, że czujesz się pewnie w tłumie ,-))
Mam świadomość, że moja prośba o zgłoszenie zdjęcia do konkursu była świetnym pretekstem urządzenia sobie tutaj kolejnej burdy. No cóż, ja nie zamierzam nawet udawać, że jestem szarym ogłupiałym przestraszonym małym człowieczkiem. Przyzwyczaiłem się, że taka postawa wkurza szarych ogłupiałych przestraszonych małych człowieczków. Taka cena ....
spiton

Reklama

Postprzez Tomasz Dzieciątkowski » niedziela, 4 stycznia 2015, 17:51

No to ja Ci odpowiem:
1. Twoje zachowania na Forum mi się nie podobają (ale to mój problem).
2. Ten model też mi się nie podoba - wygląda na ordynarnie ufafluniony a nie z realistycznymi przebarwieniami powłoki malarskiej pod wpływem morskiego powietrza. To samolot US Navy a nie sił powietrznych Burkina Faso.
3. Zdjęcia mi się podobają, ale to one "robią" głównie Twoje modelarstwo. Nie mniej sugestia zgłoszenia ich do konkursu na zdjęcie tygodnia to bezczelność rzadkiego kalibru.

P.S. Jeśli uznasz ten post za niemerytoryczny, zgłoś go proszę do Moderacji. Wystawisz sobie tylko tym świadectwo.
If on my journey, should I encounter God, God will be cut...
Tomasz Dzieciątkowski

Postprzez Cichociemny » niedziela, 4 stycznia 2015, 19:08

spiton napisał(a):Cichociemny, miej jaja i powiedz, że to ja ci się "nie podobam" ,-))
A mówisz to głośno tylko dla tego, że czujesz się pewnie w tłumie ,-))
Mam świadomość, że moja prośba o zgłoszenie zdjęcia do konkursu była świetnym pretekstem urządzenia sobie tutaj kolejnej burdy. No cóż, ja nie zamierzam nawet udawać, że jestem szarym ogłupiałym przestraszonym małym człowieczkiem. Przyzwyczaiłem się, że taka postawa wkurza szarych ogłupiałych przestraszonych małych człowieczków. Taka cena ....

Zaczepki i chamskie przytyki na temat mojej osoby puszczę mimo uszu- nie interesuje mnie "dyskusja" na takim poziomie. Zresztą nawet jakby mnie do takiej wymiany uprzejmości z jakichś powodów ciągnęło, to nie miałoby to sensu. Wiadomo, co wolno Spitonowi- nie uchodzi plebsowi. Jak widać między innymi w tym wątku .

W Twoich galeriach od dawna się nie wypowiadam z prostego powodu- Twoje modele mi się kompletnie nie podobają. Począwszy od niestarannego montażu, poprzez niedbałe malowanie, na kompletnie nietrafionym w moim odczuciu weatheringu skończywszy. Zdjęcia podobnie. Próżno szukać porządnej prezentacji modelu, co najwyżej można liczyć na "efekciarską fotkę" zazwyczaj o wątpliwych, jak dla mnie, walorach estetycznych. Stąd z mojej strony cisza, bo jakiejś nieodpartej potrzeby krytykowania nie odczuwam, a skoro Ciebie to zadowala i podoba Ci się rola Nikifora polskiego modelarstwa- nic mi do tego.

Tym razem zareagowałem i wypowiedziałem się, w odpowiedzi na Twoją kolejną bezczelną próbę manipulowania konkursem fotograficznym. Udaną niestety, gdyż znalazł się usłużny user. Ani słowa na temat modelu nie padło, tylko potwierdziłem to, co sam zresztą napisałeś.

Chamskie łamanie zasad po raz kolejny, po tym jak niedawno rozwaliłeś już swoją arogancją jedną ankietę tygodniową, jest zwyczajnie skandaliczne. Natomiast brak reakcji na tę sytuację ze strony administracji i co więcej- czynne osłanianie prowokatora, to już po prostu granda.

Jako że wzorem Sola uskuteczniasz cenzurę w swoim wątku rękami usłużnego moderatora, mój post okazał się być nie na temat. Absurd i dno kompletne, ale niech będzie. Uległem sugestii i wypowiedziałem się, choć niechętnie, na temat zaprezentowanego modelu. A że to opinia niepochlebna, cóż- kłamać przecież nie będę.

A żeby Piotr się nie trudził, obligatoryjne odniesienie do modelu: nadal mi się nie podoba.
Cichociemny

Postprzez spiton » niedziela, 4 stycznia 2015, 20:14

Cichociemny napisał(a):..Uległem sugestii i wypowiedziałem się, choć niechętnie, na temat zaprezentowanego modelu....

Czyjej sugestii uległeś ? Jeśli można spytać .
spiton

Postprzez Cichociemny » niedziela, 4 stycznia 2015, 20:17

Moderatora.
Cichociemny

Postprzez spiton » niedziela, 4 stycznia 2015, 20:21

Cichociemny napisał(a):Moderatora.

rozumem, że moderator napisał do ciebie coś w stylu " hej cichociemny spiton zrobił model, a ty się jeszcze w galerii nie wypowiedziałeś. zrób to dla mnie i skrobnij tam zdanko"..... ,-)))))))))
spiton

Postprzez Solo » niedziela, 4 stycznia 2015, 20:24

Touché. :)
Solo

Postprzez Moses » niedziela, 4 stycznia 2015, 20:24

Mam wrażenie, po niektórych tematach, że co poniektórzy użytkownicy powinni sobie zakupić to
http://picco.pl/product-pol-1341-Masc-na-bol-dupy.html
Moses

Postprzez Cichociemny » niedziela, 4 stycznia 2015, 20:35

spiton napisał(a):
Cichociemny napisał(a):Moderatora.

rozumem, że moderator napisał do ciebie coś w stylu " hej cichociemny spiton zrobił model, a ty się jeszcze w galerii nie wypowiedziałeś. zrób to dla mnie i skrobnij tam zdanko"..... ,-)))))))))

Nie manipuluj faktami bo dobrze wiesz że w moich postach początkowo nic na temat Twojego modelu nie było. Sam kazałeś pierwszy usunąć właśnie tym usprawiedliwiając ten przejaw cenzury. To proszę- na Twoje własne życzenie, wyrażone za pośrednictwem moda, uzupełniłem o najwyraźniej wymagane treści.
Cichociemny

Postprzez spiton » niedziela, 4 stycznia 2015, 20:36

Skoro nam się tak fajnie rozmawia, to wrzucę jeszcze 3 czarno-białe zdjątka samolociku. Na zagrychę ,-))

Obrazek

Obrazek

Obrazek
spiton

Postprzez rotpol13 » niedziela, 4 stycznia 2015, 20:42

O, prawdziwy Wildcat stojący na śniegu! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pozdrawiam,
Kamil
rotpol13

Postprzez spiton » niedziela, 4 stycznia 2015, 21:05

rotpol13 napisał(a):O, prawdziwy Wildcat stojący na śniegu! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mam ostatnio niedobory słonecznych dni. Jak się znowu pojawi słonko(wtorek) to zrobię samolocikowi zdjęcie jak stoi na lotniskowcu. I może uda mi się zrobić do tego czasu figurkę wsiadającego pilota. Bo teraz to faktycznie wildcat na śniegu ,-))
spiton

Postprzez Solo » niedziela, 4 stycznia 2015, 21:09

spiton napisał(a):Bo teraz to faktycznie wildcat na śniegu ,-))

Jak to na Pacyfiku. :)
Solo

Postprzez rotpol13 » niedziela, 4 stycznia 2015, 21:17

spiton napisał(a):Jak się znowu pojawi słonko(wtorek) to zrobię samolocikowi zdjęcie jak stoi na lotniskowcu. I może uda mi się zrobić do tego czasu figurkę wsiadającego pilota. Bo teraz to faktycznie wildcat na śniegu ,-))

Mniemam, że skoro będą foty na lotniskowcu to Królestwo Podhalańskie uzyskało już dostęp do morza :mrgreen:
Pozdrawiam,
Kamil
rotpol13

Postprzez spiton » niedziela, 4 stycznia 2015, 21:20

rotpol13 napisał(a):
spiton napisał(a):Jak się znowu pojawi słonko(wtorek) to zrobię samolocikowi zdjęcie jak stoi na lotniskowcu. I może uda mi się zrobić do tego czasu figurkę wsiadającego pilota. Bo teraz to faktycznie wildcat na śniegu ,-))

Mniemam, że skoro będą foty na lotniskowcu to Królestwo Podhalańskie uzyskało już dostęp do morza :mrgreen:

Zamoyski kupił nam Morskie Oko ,-))
spiton

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli