Focke Wulf FW 190D-9 "Dora" 1:48

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: Focke Wulf FW 190D-9 "Dora" 1:48

Postprzez Ripper1 » środa, 11 lutego 2015, 00:43

Kuba P. napisał(a):
Ripper1 napisał(a):kalkomanie, niestety tak do tego samolotu. Jedyne jakie znalazłem ściągałem ze Stanów nawet nie przypuszczałem że zawierają takie błędy dopuki nie zacząłem ich kleić :cry:

Lotki - dzięki za uwagę, tak dam radę to poprawić

W modelu D-9 Dragona/Trimastera jest to malowanie. Kalkomanie wyglądają graficznie dobrze - na pewno lepiej niż te jakie masz - a że mam parę takich modeli to mogę Ci takie kalki sprezentować. Inna rzecz czy to ma sens teraz bawić się w zdejmowanie obecnych...

w sumie to nie był by problem, piątkę można nakleić jedną na drugą a ten jeden trójkącik zamalować albo zdrapać i zamalować a numerów samolotu wogóle nie nakładałem chętnie bym skorzystał z tym, że przesłanie kalek mogło by być trochę kosztowne bo mieszkam w Irlandii chociaż szczerze nie mam pojęcia ile może kosztować zwykły list :cry:
Ripper1

Reklama

Re: Focke Wulf FW 190D-9 "Dora" 1:48

Postprzez Ripper1 » poniedziałek, 16 lutego 2015, 19:44

Walkę z materią czas zakończyć.
Z góry przepraszam że nie pokazywałem kolejnych etapów malowania ale należę do ludzi którzy końcowe prace nad modelem traktują trochę jak malowanie obrazu a jak powszechnie wiadomo "artyści" nie lubią pokazywać swoich "dzieł" przed zakończeniem ;o) A proza jest taka, że malowałem troche z doskoku i brakło czasu na pokazywanie każdego maźnięcia pędzlem w sieci.
Suma sumarum model skończony i wylądował na półce obok innych dotychczas wykonanych a prezentuje się mniej więcej tak:

Obrazek

chętnych zapraszam do galerii w której prezentuję swoje dokonania.
Pozdrawiam wszystkich śledzących ten warsztat i dziękuję za okazaną pomoc przy realizacji tego modelu
Ripper1

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat