EC 135 LPR 1:32 Revell

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: EC 135 LPR 1:32 Revell

Postprzez GEM » wtorek, 10 marca 2015, 10:56

Dzięki za dobre słowo.
Reflektorki są zrobione z polistyrenowego patyka. Od czoła po nawiercane otworki, potem pogłębiłem je stożkowym frezem. Potem lekko ten pręcik przeszlifowałem po stożku, bo one się zwężają do tyłu, i odciąłem. Więcej zabawy było od tyłu, tam są żeberka coś jak radiatory ustawione w gwiazdę, przy średnicy ok 4 mm było z tym trochę zabawy, ale po kilku próbach udało się to opanować.
Pozdrawiam Grzegorz
Jak coś robisz - rób to dobrze. Jak masz robić źle, nie rób tego wcale - szkoda czasu !
Warsztat :
GEM

Reklama

Postprzez Marin » środa, 11 marca 2015, 21:19

:shock: niesamowita robota. Pełny szacun.
Marin

Postprzez GEM » czwartek, 12 marca 2015, 01:23

Dzisiaj udało mi się zamontować szafkę medyczną i rury wydechu. Dodałem jeszcze parę brakujących detali na spodzie modelu. Na dzień dzisiejszy wygląda to tak.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jutro ciąg dalszy pracy.
Pozdrawiam Grzegorz
Jak coś robisz - rób to dobrze. Jak masz robić źle, nie rób tego wcale - szkoda czasu !
Warsztat :
GEM

Postprzez Greif » czwartek, 12 marca 2015, 10:25

Czołem
Cud miód i orzeszki jak do tego zrobisz zarąbiste foty w plenerze nie jeden powie że to "duży" helikopter. Podglądam i powodzenia ;)
Greif

Postprzez Aleksander » czwartek, 12 marca 2015, 11:43

Pięknie to wygląda! Gdyby to ode mnie zależało, nadałbym Ci tytuł Honorowego Ratownika LPR! :lol:
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Aleksander Górski
..."be yourself, no matter what they say"...
Aleksander

Animal Planet

Postprzez skusz » czwartek, 12 marca 2015, 14:43

Toż to siok. Podziwiam, normalnie można się pomylić.
Pozdrawiam Sławek Kusz
Portfolio : http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=207&t=20734
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
skusz

100-lecie Niepodległości

Postprzez GEM » czwartek, 19 marca 2015, 19:31

Tak jakoś w moich warsztatach ostatnio się zdarza, że zanim zakończę warsztat to już gdzieś pokażę model. Niestety tak wyszło i tym razem. Model był już pokazany w Bytomiu. Ale myślę że wypada oficjalnie zakończyć temat. We wnętrzu modelu coś mi cały czas brakowało i okazało się że nie miałem zrobionego jeszcze jednego urządzenia. Dorobiłem je i wkleiłem w odpowiednie miejsce.
Obrazek
Dokończyłem nosze. Miałem trochę zagwozdkę w jakim ustawieniu je wkleić. Ktoś mi kiedyś pisał że jak są pootwierane luki silnika to nosze nie mogą być wysunięte na bok. Zdecydowałem się wysunąć nosze do tyłu. Trochę szkoda było chować je całkowicie.
Obrazek
Dorobiłem pod spodem kadłuba pozostałe brakujące elementy, zgodnie z podpowiedziami dorobiłem jeszcze kilka elementów,choć nie wszystkie. Podoklejałem luki silnika i przekładni, i tak dojechałem do kreski.
Obrazek
Bardzo dziękuję wszystkim którzy w tym warsztacie mi pomagali.
Zapraszam do galerii.
Pozdrawiam Grzegorz
Warsztat :
GEM

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat