rotpol13 napisał(a):Ciekawe kto dostanie zestaw widoczny w tle za pierwszym pucharem od prawej (zestaw Tamki z dinozaurami)![]()
[/quote]
Adrianowro napisał(a):Prawie się poryczałem kiedy młody z bananem na twarzy dostawał medal.
Więcej do szczęścia nie potrzebowałem.....
Adrianowro napisał(a):Bytom 2015 za nami.
Tym razem ja na tarczy a syn z tarczą ....
Adam napisał(a):Adrianowro napisał(a):Bytom 2015 za nami.
Tym razem ja na tarczy a syn z tarczą ....
Często taki zwrot "powrócił na tarczy" używamy przez niedouczonych dziennikarzy oznacza porażkę.
W rzeczywistości ten który wracał na tarczy był takim samym lub większym bohaterem, bo poległ walcząc. I towarzysze broni nieśli bohatera na tarczy do domu. Natomiast ten, który wrócił bez tarczy to znaczy stchórzył porzucił broń i uciekł z pola walki.
Spartanin idący na wojnę był żegnany słowami "Wróć z tarczą lub na tarczy"
Przepraszam za morały, ale musiałem to wyrzucić z siebie.
Adam.
Solo napisał(a):Adrianowro napisał(a):Prawie się poryczałem kiedy młody z bananem na twarzy dostawał medal.
Więcej do szczęścia nie potrzebowałem.....
To pochwal się w takim razie za co dostał.

Mecenas napisał(a):Pytanie:rotpol13 napisał(a):Ciekawe kto dostanie zestaw widoczny w tle za pierwszym pucharem od prawej (zestaw Tamki z dinozaurami)![]()
Wystarczyło chwilę poczekać i mamy odpowiedź - to ten koleś z lewej. ;)
rotpol13 napisał(a):Dodam jeszcze, że zdjęcie Stegozaurusa wygrało konkurs na fotkę tygodnia![]()
viewtopic.php?f=124&t=77245&start=0
Gratulacje!!!
Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości