EMB-314 Super Tucano

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych latających maszynach lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

EMB-314 Super Tucano

Postprzez arhtus » piątek, 10 lipca 2015, 16:05

Witam serdecznie
Przymierzam się do budowy modelu tytułowego samolotu i zbieram do niego dokumentację zdjęciową.
Od razu mówię, że przeszperałem internet jak tylko potrafiłem i to co znalazłem niestety nie jest zbyt owocne :(
Jeśli chodzi o zdjęcia detali nie ma tego zbyt wiele, największą niewiadomą są dla mnie szczegóły podwozia, nie znalazłem zdjęć z dobrze widocznymi wnękami podwozia i na nich najbardziej mi zależy..
Może ktoś z forumowych Kolegów podchodził już do tematu Super Tucano i posiada jakaś dokumentację, za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny :)
arhtus

Reklama

Re: EMB-314 Super Tucano

Postprzez arhtus » poniedziałek, 13 lipca 2015, 11:10

Witam ponownie :)
Naprawdę nikt nie dysponuje zdjęciami wnęk podwozia Super Tucano? :(
Przeszperałem internet na wszelkie sposoby i znalazłem tylko parę zdjęć, niestety nie ukazujących w miarę dokładnie wnęk podwozia, zwłaszcza mocowania goleni i jej okolic, a wnęka podwozia przedniego to całkowita niewiadoma :(

ps
jakby ktoś był zainteresowany to mogę się podzielić tym co do tej pory znalazłem

pozdrawiam
Artur
arhtus

Postprzez nobie1973 » poniedziałek, 13 lipca 2015, 20:16

nobie1973

Postprzez arhtus » poniedziałek, 13 lipca 2015, 22:09

Hej
Tak, mam już te zdjęcia. Detale zewnętrzne, czy wnętrza kabin pilotów mam już jakoś obeznane, natomiast mam ogromny problem ze zdjęciami wnęk podwozia. Znalazłem parę zdjęć częściowo ukazujących wnętrze wnęk podwozia w części przy kadłubie, ale część bliżej goleni to już problem, a wnęka przedniego koła to już całkowita zagadka :(
Gdzieś na jakimś zagranicznym forum też ktoś prosił o pomoc w podobnej sprawie i również był z tym problem, dziwne że w sieci nie ma jeszcze takich zdjęć, jakby nie było to stosunkowo popularna konstrukcja, przynajmniej w pewnej części świata :)
Tak czy inaczej, dziękuję za pomoc.
arhtus

Postprzez Łukasz Kędzierski » wtorek, 14 lipca 2015, 12:03

Pozdrawiam.
Łukasz
www.pme.org.pl
Łukasz Kędzierski

Postprzez arhtus » środa, 15 lipca 2015, 10:06

Hejka
Dzięki, przejrzałem linki, większość zdjęć już widziałem, niestety widoku wnęk podwozia nadal nie uświadczyłem :( :)
Trudno będę się opierał na tym co mam z domieszką improwizacji :D
Jednak jakby komuś wpadły w łapska interesujące mnie fotki, a pamiętałby o tym wątku to śmiało wrzucać :)
A teraz zaczynamy warsztat, mam nadzieję, że uda się coś w końcu sklekocić :mrgreen:
arhtus

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste