KRL napisał(a):Przestudiowałem model dość dokładnie i moje odczucia co do samych wyprasek i detali są naprawdę pozytywne.
Linie podziału są najwyższej próby elementy ładne, brak nadlewek i co dla mnie bardzo istotne miejsca łączenia elementów z ramkami są tak zrobione, że nie trzeba będzie po wycięciu elementu z ramki szpachlować w połowie kadłuba od tak na płaskim detalu (mam nadzieję że rozumiesz co mam na myśli).
Mogę porównać to wydanie Phantoma do Revell'a które także posiadam i tu między jednym modelem a drugim jest dosłownie przepaść.
Jedyne co mnie irytuje to instrukcja ale to jest chyba typowe dla Tamki mam też F-16 i tu także instrukcja jest mniej czytelna niż u konkurentów.
Dodatkowo brak tu opisu poszczególnych kolorów co dla mnie jest bardzo ważne ponieważ nie korzystam z farb Tamki ani innych produktów modelarskich.
Mamy więc tylko info to polakierować kolorem XF8 ale nigdzie nie ma opisu jaki to kolor brak tabelki.
Pozytywnie natomiast wyglądają kalki i elementy oszklenia brak jakichkolwiek szwów etc.
Reasumując to co w pudełku prezentuje się naprawdę dobrze natomiast co będzie dalej zobaczymy jak zacznę składać ten model a będzie to mój pierwszy w życiu model Tamki.

shadowmare napisał(a):Drobne zakupy![]()

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości