przez Nacktgeboren » poniedziałek, 22 sierpnia 2016, 20:06
Cieszę się, że moja dłubanina Wam się podoba. Rdzę na kolektorach zrobiłem następująco: najpierw całość Gunze C041, potem suchy (ale nie fanatycznie) pędzel Humbrol 186 i przed zaschnięciem humbrola pierwsze brudzenie w rdzawym pigmencie Vallejo (bodaj Old Rust). Jak zaschło to trochę fixera i jeszcze więcej pigmentu.
przez Nacktgeboren » niedziela, 25 września 2016, 20:06
Trochę podziałałem przy Ile, ale nic szczególnie efektownego - wszedłem w fazę żmudnego dorabiania kolejnych, mało widocznych drobiazgów - tu blaszka, tam mini-wlot powietrza i tak w kółko. Na szczęście już niedługo będę mógł zacząć gada malować, brudzić i składać w całość. Z ciekawostek - próba dopasowania zrobionych jakiś czas temu chłodnic z silnikami delikatnie mówiąc nie udała się Obudowy chłodnic nie pasują i nie będą pasować - musiałbym robić je od nowa, więc wolałem po prostu przygotować zestaw części i zrobić je jako otwarte.
przez Nacktgeboren » czwartek, 3 listopada 2016, 21:09
Dzięki Ił po pierwszych malunkach i wreszcie z szachownicami. Póki co są jeszcze biało-czerwone, docelowo mają być szaro-brudno-brązowo-pożółkłe. Pobawiłem się też w pierwsze brudzenia - muszę to jeszcze trochę poprawić, ale jak porównuję model ze zdjęciami oryginału to kierunek jest dobry