[1:72] Lotnicze nowości i zapowiedzi rynkowe

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

Re: [1/72] Lotnicze zapowiedzi i nowości na rok 2017

Postprzez radoslaw6363 » wtorek, 13 czerwca 2017, 18:55

Gubienie części jest nieodłączną częścią modelarskiego żywota. Powoduje nagłe zwroty akcji, wymusza działania poszukiwawcze, poprawia krążenie , zmusza do przesuwania mebli i gimnastyki z chodzeniem na czworakach włącznie.
Pozytywnie wpływa na umiejętności modelarza (dorabianie zaginionych części) oraz jest powodem niezmierzonego szczęścia w przypadku niespodziewanego odnalezienia zguby, czasami po wielu latach :mrgreen: :lol: :shock:
Arma Hobby i tej dziedzinie oddaje mi ogromną przysługę ;o)
Dawno temu zgubiłem wiatrochron -owiewkę do P-11c i oto w zestawie do P-7a jest owiewka pasująca do ,,jedenastki'' :P
DZIĘKUJĘ CI ARMA HOBBY :mrgreen:
Modelu idealnie oddającego rzeczywistość nie zbuduje się nigdy, ale próbować trzeba !
Nie kłóć się z głupim, bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem !
Według przeprowadzonych niedawno badań stwierdzono, że ludzie którzy nie rozpoznają ironii i sarkazmu są mniej inteligentni ! Pozdrawiam !
radoslaw6363

Reklama

Postprzez KR77 » wtorek, 13 czerwca 2017, 19:16

radoslaw6363 napisał(a):Dawno temu zgubiłem wiatrochron -owiewkę do P-11c i oto w zestawie do P-7a jest owiewka pasująca do ,,jedenastki'' :P
DZIĘKUJĘ CI ARMA HOBBY :mrgreen:

Tę owiewkę można zrobić w parę sekund z kawałka astralonu. Ma kształt w pełni rozwijalny, więc w czym problem. Przynajmniej będzie ''wyglądała jak w skali''.

Obrazek
KR77

Postprzez Łukasz_K » wtorek, 13 czerwca 2017, 20:25

Jacek Bzunek napisał(a):
Atlis napisał(a):Ale mydło...

Italeri takie jakieś. 72 nie moja skala/nie mój cyrk ale...

Azurowa 11
Obrazek

Armowa 7
Obrazek

Mydło? A liczyłeś ilość 'fal' na pojedynczej sekcji azura i army ?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
..bo zawsze są i głupsi w społeczności...
Łukasz_K

Zimna Wojna 1

Postprzez Dominik » wtorek, 13 czerwca 2017, 20:28

Hmmmm, a Twa opinia wynika z...?
"Build what you want, the way you want to and, above all, have fun"* (Al Superczynski)
Honour Thy Tamiya for their kits are idiotproof.

IPMS Świdnica
Dominik

Postprzez pepociufakers » wtorek, 13 czerwca 2017, 20:39

Jacek Bzunek napisał(a):

Azurowa 11
Obrazek

Armowa 7
Obrazek

Zdjęcie z Army ma większe zbliżenie, stąd możesz dostrzec więcej szczegółów niż na zdjęciu Azura.
Jeśli miałbyś zdjęcia Azura w zbliżeniu podobnym do Army, wtedy porównywanie miałoby większy sens.

Pzdr.
Jaro
pepociufakers

Animal Planet

Postprzez Atlis » wtorek, 13 czerwca 2017, 20:42

Dominik napisał(a):

Z tego co widzę na zdjęciach.
Atlis

Postprzez garrett » wtorek, 13 czerwca 2017, 21:39

Atlis napisał(a):
Dominik napisał(a):

Z tego co widzę na zdjęciach.

Z wypowiedzi kol. Atlisa na modelworku wynika, że posiada solidną wiedzę dot. fotografii.
Zatem zakładam, że zorientował się że materiały zaprezentowane przez Arma Hobby na nieszczęście (i zapewne skutkiem pośpiechu) padły ofiarą kiepskiej głębi ostrości, czy kolokwialnie rzecz ujmując przesadzonego efektu makro :/ (Uprasza się o litość nad mą nieistniejącą umiejętnością operowania fachowym foto - słownictwem)
A i focenie telefonem to nie jest najlepsza droga do uzyskania dobrych zdjęć. Galaxy 5 to zabawna słuchawka, ale polegnie przy dowolnej lustrzance - poczynię sobie nieśmiałe założenie...
/podpowiedź z sali: AH zrobiła 17 rowków, Azur ca. 10. Powinno być lepiej widać! #noale nie widać!./
Oki - rozumiem, że ocenia się to - co się na zdjęciach widzi, ale #kaszlu-kaszlu - może trochę wyrozumiałości dla załogi Arma Hobby. Złapią oddech, zdjęcia będą lepsze.
Obrazek
garrett

Postprzez iras67 » wtorek, 13 czerwca 2017, 22:21

Jacek Bzunek napisał(a):

Azurowa 11
Obrazek

Armowa 7
Obrazek

Może trochę mylić to że Azur ma wykończenie matowe powierzchni a AH "świci się jak psu..."
iras67

Postprzez arhtus » wtorek, 13 czerwca 2017, 22:40

W tej chwili można oceniać tylko zdjęcia, a co na nich widać?
Moim zdaniem odwzorowanie blachy falistej jak na 72 jest świetne, ale.... reszta? detal i linie podziału są okropne, na tych zdjęciach to jest właśnie "mydło", naprawdę mam wielką nadzieję, że to tylko zdjęcia tak to "widzą" i w rzeczywistości jest lepiej :cry:
przy liniach podziału dzieje się coś dziwnego, patrząc na zdjecia wolałbym żeby ich w ogóle nie było...
Z tego co ja widzę to Arma ma ewidentny problem z odwzorowaniem wgłębnych linii w 72, mówta co chceta ale te w Iskrze też nie powalają, choć Iskra sama w sama w sobie fajna i "kształtna" to linie po prostu paskudne i tyle, póki co IBG i ich Karaś to najlepszy model polskiego samolotu w 72 i w nich pokładam nadzieję na więcej..
arhtus

Postprzez iras67 » wtorek, 13 czerwca 2017, 22:59

Przy tej mikroskopijnej wielkości rowków trzeba będzie uważać przy malowaniu podkładami i farbami. Pędzlem będzie trudno pomalować.
ps, mi się ten model bardzo podoba , wykonany lepiej od Iskry -szczególnie że ma kilka wersji uzbrojenia , wiatrochronu itp.
iras67

Postprzez iras67 » wtorek, 13 czerwca 2017, 23:31

ps2.Jedyne co skrytykuję to politykę firmy w wypuszczaniu premierowych modeli. Nie lepiej "droga" Armo :mrgreen: wzorem Eduarda wypuścić najpierw zestaw z pojedynczymi wypraskami ? A zestawy Dual Combo trochę później w atrakcyjnej jednostkowo cenie.
iras67

Postprzez radoslaw6363 » środa, 14 czerwca 2017, 06:52

Tradycyjnie model zanim jeszcze ktokolwiek miał go w ręku już jest krytykowany. Więcej optymizmu Panowie ;o)
Arma Hobby już ma pewien dorobek jeżeli chodzi o Puławszczaki i jestem przekonany że wiedzą co robią :shock:
Ostatnio edytowano środa, 14 czerwca 2017, 07:06 przez radoslaw6363, łącznie edytowano 1 raz
Modelu idealnie oddającego rzeczywistość nie zbuduje się nigdy, ale próbować trzeba !
Nie kłóć się z głupim, bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem !
Według przeprowadzonych niedawno badań stwierdzono, że ludzie którzy nie rozpoznają ironii i sarkazmu są mniej inteligentni ! Pozdrawiam !
radoslaw6363

Postprzez karolkonw » środa, 14 czerwca 2017, 06:57

Marzyłem o takim świecie, w którym polskie firmy będą wypuszczać modele polskich samolotów. Spełniło się jedno z moich marzeń.
Żołnierze zziębnięci cześc ich pamięci
karolkonw

Postprzez net_sailor » środa, 14 czerwca 2017, 06:59

iras67 napisał(a):ps2.Jedyne co skrytykuję to politykę firmy w wypuszczaniu premierowych modeli. Nie lepiej "droga" Armo wzorem Eduarda wypuścić najpierw zestaw z pojedynczymi wypraskami ? A zestawy Dual Combo trochę później w atrakcyjnej jednostkowo cenie.

Ale co za różnica czy kupisz teraz, czy trochę później? Jak się dwupak nie podoba to wystarczy poczekać te 2 miesiące. Przecież przymusu wykupienia modeli z pierwszej edycji na razie nie ma ;o)
net_sailor

Postprzez potez » środa, 14 czerwca 2017, 09:10

radoslaw6363 napisał(a):Więcej optymizmu Panowie ;o)

zawyżasz średnią, więc inn są mniej entuzjatyczni... 8-)
tak, jestem #ponurymodelaż
potez

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie