Arado 196 A-3, Revell, 1:32

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Arado 196 A-3, Revell, 1:32

Postprzez ministersan » poniedziałek, 25 lipca 2011, 07:45

Witam
Pomimo, że pracuje aktualnie nad 3 modelami ( w tym zawieszony warsztat z oklejania folią P-51C zamiast malowania
metalizerem), to model ten leżał w szafie i kusił mnie, aby go rozpakować.
Obrazek
Postanowiłem więc to zrobić. Skala 1:32 robi wrażenie, choć cena nie była wysoka - jest tani nawet jak na Revell (ja go nabyłem za 90zł).
Model skleje prosto z pudła bez dodatków (jestem początkujący, więc na razie powoli) - ale będę chciał nabyć jeszcze jednego i za jakiś czas, kiedy zwiększe swoje umiejetności skleić go ponownie, tylko tym razem z dodatkami , być może zrobię nity. prównaie dwóch egzemplarzy pokaże, czy i jak mój warsztat poszedł do przodu.
Na razie kokpit w trakcie tworzenia (jeszcze parę szczegółów do wykonania) - na razie tylko trzy fotki, wiecej trochę później (i obiecuje, że będą lepszej jakości).
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Maskro strasznie wyolbrzymia drobne niedoskonałości niewidoczne gołym okiem.
ministersan

Reklama

Re: Arado 196 A-3, Revell, 1:32

Postprzez ministersan » niedziela, 4 września 2011, 11:53

Witam po dłuższej przerwie - zbyt mało czasu na pracę nad modelami mi pozostaje :cry:
Kabina już wmontowana w kadłub - ogólnie jestem zadowolony ( w końcu to mój rozpoczęty czwarty model, a już taka skala - być może zbyt szybko na 1/32, ale tak mi się ten model podobał...).
Cała kabina malowana pędzlem - popracuje w przyszłości nad zdjęciami.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak na moją niefachową ocenę spasowanie jest OK, jedynie w łączenia zaleję CA i to wystarczy (oczywiście jeszcze trzeba będzie przeszlifować).
Obrazek

I na koniec pomalowany statecznik (obicia są metaliczne, a na zdjęciu wyglądają jak zdarta do plastiku farba).
Obrazek

Obrazek

Malowany pędzlem farbami Revella. Wash i brudzenia to tempery i olejna farba rozcieńczona rozpuszczalnikiem firmy RENESANS.
ministersan

Powrót do Lotnictwo - warsztat