Witam.
Wiem, że to nie po modelarsku ale nie mogłem się doczekać i zrobiłem taką fotkę:

_iceboy napisał(a):Pociągnij mu troszkę oleju za chłodnicą, może coś za podwoziem? to raczej "brudne" pory roku były

. Bardzo Ciekawie.
Oleju jest pociągnięte tylko zdjęcie słabe więc wyszło bardziej rozmyte niż jest w rzeczywistości i nie widać zacieków. Za podwoziem koniecznie będzie umorusane troszeczkę.
Okopcenia za wydechem mnie trochę bolą - za duże i zbyt wyraźne. Ale tak już napewno zostanie. Niestety jeszcze nie mam takiej wprawy, żeby malować tak, żeby wyszło. Na razie maluję tak jak mi wychodzi

.
I dwa małe pytanka:
1. Jaki kolor osłon podwozia od wewnątrz? Aluminium, RLM 76 czy może coś innego? Osobiście skłaniałbym się do aluminium.
2. Jak zrobić matową fakturę powierzchni? Wydaje mi się, że za bardzo się błyszczy mimo, że na wierzchu jest matowy werniks. Jak powinno się go aplikować? Najlepsze efekty osiągam przy dużym rozcieńczeniu i nakładaniu bardzo cienkich warstw (takiej mgiełki) ale efekt mnie nie zadowala. Bardzo proszę o jakąś radę