A teraz kalki, górna kokarda wyszła tak:

Phantom napisał(a):Naciągi skończone.

tomtre napisał(a):Kokarda świetna. Kalka zestawowa?
tomtre napisał(a):I warto dokładniej przyciąć nitkę przy pętlach, bo w paru miejscach wiszą farfocle.
tomtre napisał(a):Na zielono drobna uwaga, że akurat ta para śrub powinna być na górze. Przynajmniej wg tych fotek, które znam, bo tak w ogóle to rzeczywiście śruby montowało się z reguły na dole.

Grzegorz2107 napisał(a):Mi się te naciągi nie podobają. Stworzone według własnej koncepcji, a nie według dokumentacji
potez napisał(a):Do tego masz błąd w olinowaniu, słupki pośrodku były do tłumienia drgań linek i linki powinny przez nie przechodzić :
Phantom napisał(a):
dewertus napisał(a):
Na zielono drobna uwaga, że akurat ta para śrub powinna być na górze. Przynajmniej wg tych fotek, które znam, bo tak w ogóle to rzeczywiście śruby montowało się z reguły na dole.
dewertus napisał(a):Wpraszam sobie - ja tego nie napisałem![]()
Phantom napisał(a):Po prostu nie chciało mi się bardziej poprawiać tego zestawu, w oryginale było jeszcze gorzej. Na tyle moja zaciętość modelarska mi pozwoliła. Niestety brak cierpliwości w żmudnym dopracowywaniu detali.

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości