hadzi napisał(a):Kadlub Matchboxa jest najgorszy z wszystkich 3 dostepnych, jezeli to akceptujesz to mozesz zrobic z pudla model w polskich
Paweł Wymysłowski napisał(a):hadzi napisał(a):Kadlub Matchboxa jest najgorszy z wszystkich 3 dostepnych, jezeli to akceptujesz to mozesz zrobic z pudla model w polskich
Nie wiem, czy to widziałeś? Gościu doszedł do wniosku, że jednak kadłub Matchboxa jest lepszy od Airfixa.
Mnie zawsze zadziwia wiara ludzi w tzw "przyłożenie do planów"...Gościu doszedł do wniosku, że jednak kadłub Matchboxa jest lepszy od Airfixa.
pik napisał(a):Mnie zawsze zadziwia wiara ludzi w tzw "przyłożenie do planów"...Gościu doszedł do wniosku, że jednak kadłub Matchboxa jest lepszy od Airfixa.
To oczywiście będzie możliwe jak dotrą do wzorcowych planów Halifaxa składowanych w Sevres pod Paryżem...Ja czekam na Halifaxa z Airfixa. Mam nadzieję, że nie wygłupią się i zrobią takiego jak trzeba.
pik napisał(a):To oczywiście będzie możliwe jak dotrą do wzorcowych planów Halifaxa składowanych w Sevres pod Paryżem...
hadzi napisał(a):chcecie wiedziec czy tylko bic piane? Matchbox ma zly kadlub we wszystkich przekrojach poprzecznych a szczegolnie wregi w czesci przed kabina pilota to jest widoczne - Airfix jest prawidlowy a Revell tez dobry.
Wiecie lepiej to robcie jak chcecie i nie pytajcie ani nie podajcie blednych informacji.
Od 7-8 lat zajmuje sie tematem i wiem co pisze.
Zestaw Pavli pasuje do Matchboxa i powiela bledy zestawu.
Chcecie zrobic w miare poprawny model to robicie jak pisalem nie to robicie jak uwazacie.
Ja sie wypowiedziaslem w temacie i od tej chwili nie pisze w tym watku pelnym ekspertow nie znajacych tematu.
Jak autor zapytania chce dalszej pomocy to niech mi pisze na priva. Reszta niech pisze sobie dalej glupoty jak tak musi.
Grzegorz2107 napisał(a):hadzi napisał(a):chcecie wiedziec czy tylko bic piane? Matchbox ma zly kadlub we wszystkich przekrojach poprzecznych a szczegolnie wregi w czesci przed kabina pilota to jest widoczne - Airfix jest prawidlowy a Revell tez dobry.
Wiecie lepiej to robcie jak chcecie i nie pytajcie ani nie podajcie blednych informacji.
Od 7-8 lat zajmuje sie tematem i wiem co pisze.
Zestaw Pavli pasuje do Matchboxa i powiela bledy zestawu.
Chcecie zrobic w miare poprawny model to robicie jak pisalem nie to robicie jak uwazacie.
Ja sie wypowiedziaslem w temacie i od tej chwili nie pisze w tym watku pelnym ekspertow nie znajacych tematu.
Jak autor zapytania chce dalszej pomocy to niech mi pisze na priva. Reszta niech pisze sobie dalej glupoty jak tak musi.
Fajnie by było jakbyś się podzielił swoją wiedzą. Tu normalna dyskusja jest, wszyscy jak sądzę chętnie poznają szczegóły.
Gość z linka Pawła wykonał jak widać sporą pracę i dysponował dobrą bazą danych, w tym planami Grangera, który to autor zwykle malował z oryginalnych fabrycznych rysunków. U mnie wzbudził zaufanie, ale z drugiej strony, to wydaje się , że taki chirurg plasticzany, to by z byle czego Halifaxa ukręcił.
Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 14 gości