JU 87 G "Stuka" 1:72 Academy

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: JU 87 G "Stuka" 1:72 Academy

Postprzez hribo99 » wtorek, 11 grudnia 2012, 04:12

ciag dalszy. Poprawilem malowanie, ktore mi zasugerowano:
Obrazek

We wnętrzu kabiny, jako że nie uzyskałem żadnych szczegółów, pomalowałem to co mam na zdjęciach, czyli sterowanie skoku śmigła, panel główny przełączników elektrycznych, pokrętło trymera steru wysokości:
Obrazek

Skleilem kadłub:
- przed szlifowaniem resztek z "ramki"
Obrazek
- po zeszliwoaniu i położeniu szpachli Tamiy'i:
Obrazek
Obrazek
- przymiarka z "przodu" z resztą:
Obrazek
- a tu widoczn zegarów. Nawet niezła kalka od Academy, aczkolwiek masa roboty z jej nałożeniem, a i tak, mimo użycia sporej ilości płynu zmiękczjącego + dociskania patyczkiem kalka nie "zatopiła" się zbyt dobrze we wgłębieniach. Zegary przez to wydają się dosyć płaskie, ale moim zdaniem nie ma tragedii. Dodatkowo pomalowałem lusterko celownika (teraz jednakowoż trochę żałuję, że z nim nie pokombinowałem i nie zrobiłem przezroczystego z resztek od owiewek) :
Obrazek

cdn.
hribo99

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez hribo99 » sobota, 6 kwietnia 2013, 13:47

Ciąg dalszy:

Jako, że będę malował pędzlem, a w poprzednich modelach okazało się, że linie podziału blach zostały przykryte w niektórych miejscach, tym razem trochę podłubałem i je pogłębiłem. Był to mój pierwszy raz, więc wyszło jak wyszło...

Obrazek
Obrazek

Z kołami i tylnymi skrzydełkami:
Obrazek

Od spodu:
Obrazek
Obrazek

I teraz delikatny problem. Szukałem i nie znalazłem. Co to za część i którą wybrać do mojego "Stukasa typu G". Do wyboru z dziurkami i bez ;/
Obrazek
Obrazek
Patrzyłem po sklejonych modelach i niektórzy wogóle tę część pomijają albo jest ona niewidoczna po pomalowaniu... prosiłbym o radę co wkleić...
hribo99

Postprzez Muśtax » sobota, 6 kwietnia 2013, 14:42

Hey, to są obudowy wylotów karabinów, powinny być zaślepione.
Obrazek
Pozdrawiam
Paweł
Muśtax

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat