Harrier FRS1/ Airfix/ 1:72

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Harrier FRS1/ Airfix/ 1:72

Postprzez Krowa » piątek, 28 lutego 2014, 23:42

Dołączam do konkursu z Airfixowym Harrierem FRS1 w skali 1:72.

Zestaw jak zestaw - niby "nowy Airfix", a ciągle coś trzeba szlifować, szpachlować, przymierzać kilka razy przed złożeniem. Ogólnie nie jest źle, bo przynajmniej części pasują do siebie bez większych problemów :)

Na początek opakowanie, żeby wiadomo było o czym mówimy:

Obrazek

obowiązkowy w-pudełek z widoczną datą rozpoczęcia (jak widać trochę już minęło od tamtego czasu :)

Obrazek

oraz stan obecny:

Obrazek

prace niestety bardzo się ślimaczą, więc pewnie występ konkursowy zakończę tym jednym modelem :(
Krowa

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Harrier FRS1/ Airfix/ 1:72

Postprzez Sherman » sobota, 1 marca 2014, 02:14

Jakieś szczególne miny podczas sklejania bryły?

P.S. biorąc pod uwagę zdjęcie nr. 2 i zdjęcie ze stanu obecnego... pominąłeś wiele szczegółów :D
W malinowym chruśniaku.
Sherman

Postprzez Krowa » sobota, 1 marca 2014, 10:42

Nie ma chyba sensu pokazywania etapów które wszyscy i tak doskonale znają. Całość jest z pudła, więc nie ma żadnych fajerwerków. Następnym etapem będzie całość przygotowana do malowania :)

Składa się OK. W zasadzie pasuje. Jedynie przy skrzydłach trzeba iść zgodnie z instrukcją (tj. najpierw przykleić dolną część do górnej i dopiero całość do kadłuba). Ja poszedłem na skróty i miałem trochę walki ze spasowaniem.
Krowa

Postprzez Krowa » wtorek, 4 marca 2014, 18:10

stan aktualny:

Obrazek
Obrazek

teraz czekam jeszcze na żywiczny fotel od Pavli i spróbuję nie sknocić sprawy przy malowaniu :)
Krowa

Powrót do Lotnictwo - warsztat