A6M5c Zero |Hasegawa, 1:48| eSeFsquad

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: A6M5c Zero |Hasegawa, 1:48| eSeFsquad

Postprzez rotpol13 » środa, 26 marca 2014, 21:22

Zerknijcie tu - 6 minuta 8 sekunda filmu (przez parę sekund) - jest okopcony, czy mi się tylko wydaje :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kdH915SSnTQ[/youtube]
Pozdrawiam,
Kamil
rotpol13

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez Daniel iceman Gronowski » środa, 26 marca 2014, 21:30

marco2607 napisał(a):Kuba to brązowe to może być japońska podkładówka -).
Tak na szybko , zdjęcie tego zawodnika.
http://wpiotrus.republika.pl/a6m5.htm

Popatrzcie na kolor farby i kolor otaczający japoński placek :lol: , i to co jest na modelu. :(

A ten model z linku to jakaś wykładnia prawidłowości koloru tego Zero?

Malowałem tym kolorem jaki poleciłeś, transparentne warstwy dają taki odcień jaki jest na moim modelu. "Normalne" kładzenie tego koloru daje odcień widoczny wokół bocznych hinomaru. Jeżeli znowu ma być pięć stron dyskusji o złym odcieniu zieleni to mówię od razu, że zabieg jest celowy i wynika z mojego stylu malowania. Maszyna ze zdjęcia nie jest być może tak wypłowiała, jak moja (piszę być może, bo jakość tych czarno-białych fotogramów pozostawia wiele do życzenia), dlatego może się Wam to nie podobać i macie do tego prawo. Piszę to poważnie bez cienia ironii. Przed napisaniem tego posta zdjadłem snikersa.
Daniel iceman Gronowski

BoB 1 miejsce

Postprzez greatgonzo » czwartek, 27 marca 2014, 00:48

Kuba P. napisał(a):
shadowmare napisał(a):zdjęcia jednak prowadzą do zdobycia rzetelnej wiedzy o danym samolocie.
.
Śmiem wątpić, ale ja jestem rzekomo nierozsądny. :lol:

Też dostrzegam u siebie oznaki osłabienia umysłowego. Osobliwie ku wieczorowi.

Choć gdyby zdanie brzmiało:
'Może się zdarzyć, że zdjęcia jednak prowadzą do zdobycia rzetelnej wiedzy o danym samolocie.' - czułbym się bezpieczniej. :)
greatgonzo

Postprzez macias13_84 » czwartek, 27 marca 2014, 08:43

Aż się wierzyć nie chce ile emocji może wzbudzić sadza.
Dziwne, że jeszcze nie wszczęto dyskusji o przewodzie antenowym. Z ilu żył i jakiej średnicy się składał, czy był pleciony i jakim splotem czy może skręcony, ale w jakim kierunku i jakim skokiem. Jakiej długości były żyły przed samym procesem wytwórczym linki antenowej oraz jaki był skład chemiczny. Jak wielki był ubytek materiału potrzebny na wytworzenie gotowego produktu oraz jaki miało to wymierny wpływ na gospodarkę wojenną Japonii.

No i najważniejsze jaki realny wpływ na propagację mają w/w czynniki.

Może jednak dalibyście Danielowi kleić, a sobie założyli osobny wątek o tym jak mocno w jakim kierunku i na jakim paliwie kopcił ZERO, oraz ile z tego szło w atmosferę, a ile zostawało na maszynie. Jaki był promień zakrzywienia tychże dla poszczególnych rur, oraz jaki miało to wpływ na występowanie plam na Słońcu i pływów Morza Japońskiego

Nie szkoda wam ciężkiej pracy włożonej przez autora na te dyrdymały? Wiadomo forum służy do dyskusji tylko dokąd ta akurat prowadzi?

Uważam (jest to oczywiście moje osobiste zdanie) iż bez udzielenia wyczerpujących odpowiedzi cały wątek można zwinąć a model wywalić do kosza.

Jakoś obecna relacja w moim subiektywnym odczuciu wygląda mniej więcej tak:
Obrazek
Czyli zamiast piep***yć bzdury może lepiej zająć się jakąś konstruktywną robotą, co też (uprzedzając co poniektórych) mam zamiar sam wykonać

Skończyłem, przepraszam jeżeli ktoś się poczuł urażony
macias13_84

Postprzez Kuba P. » czwartek, 27 marca 2014, 10:05

macias13_84 napisał(a):Skończyłem, przepraszam jeżeli ktoś się poczuł urażony

Proszę księdza, a nie chciałby ksiądz jeszcze nam wskazać co księdza zdaniem wolno a co jest niedozwolone?
Kuba P.

Postprzez Daniel iceman Gronowski » czwartek, 27 marca 2014, 15:52

Daniel iceman Gronowski

BoB 1 miejsce

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat