greatgonzo napisał(a):Grey Green malowano w kabinie do wręgi z fotelem. Pod tylną, nieruchomą częścią przeszklenia było już srebrne malowania z czarną łatą na baterię.

greatgonzo napisał(a):Zresztą wzornik MAP nie zawiera żadnego takiego koloru, za to warto zerknąć na Grey Green by wyrobić sobie zdanie o stopniu jego jasności. Tu pod nr 6.

Zależy od fotki
greatgonzo napisał(a):Zależy od fotki
To prawda. Zawsze.
alex_stela napisał(a):kolor wnętrza kadłuba (ponoć "jedynki" miały jakiś jaśniejszy niż standardowy grey-green w kabinie, a za którąś wręgą były malowane srebrzanką);
alex_stela napisał(a):- kolor wnęk podwozia, kół i goleni (zapodane przeze mnie wyżej zdjęcie oryginału skłania mnie ku malowaniu Sky, ale równie dobrze może być aluminium);
macias13_84 napisał(a):
HK1886 w wątku o ZERO napisał(a): cały czas poruszamy się w obrębie sporego marginesu hipotez i przypuszczeń.

alex_stela napisał(a):
I na koniec postu muszę się przyznać, że chyba jestem już za stary na te maleństwa w 1:72...
Seweryn napisał(a):alex_stela napisał(a):
I na koniec postu muszę się przyznać, że chyba jestem już za stary na te maleństwa w 1:72...
Zdecydowanie nadszedł czas na zmianę skali na.. 1/87 ;)

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości