posejdon napisał(a):Na zdjęciu wygląda jakbyś za cienko położył RLM 65 i nie pokrył do końca białego.
spiton napisał(a):Czy statecznik poziomy nie ma przypadkiem wzniosu ?
tomek_chacewicz napisał(a):wrzucaj większe fotki, nawet takie bardzo duże, forum je automatycznie zmniejszy.
don_kilio napisał(a):Czym kleiłeś folię aluminiową przy goleniach?
cina napisał(a): Mam zamiar malować trochę nietypowo tzn. będę używał jednego koloru bazowego (RLM70) rozjaśnionego na tyle, aby kontrast między kolorami kamuflażu nie był tak duży, jak to jest zauważalne między RLM70 i RLM71
cina napisał(a):A ja zastanawiam się, jak podejść do tego malowania. Mam zamiar malować trochę nietypowo tzn. będę używał jednego koloru bazowego (RLM70) rozjaśnionego na tyle, aby kontrast między kolorami kamuflażu nie był tak duży, jak to jest zauważalne między RLM70 i RLM71 (piszę w odniesieniu do palety Gunze).
Kuba P. napisał(a):[2] Wczesne lata wojny i używanie filmów (niech mnie ktoś poprawi) kłównie ortochromatycznych
Tomasz Borowski napisał(a):Oraz panchromatyczny o obnizonej czulosci na zielen. Sa tez emulsje laczace obie te cechy."
Tomasz Borowski napisał(a):cytat z forum fotograficznego:
http://forum.nikoniarze.pl/archive/inde ... 52159.html
"Zobacz charaterystyke filmow czarno-bialych.
Sa dwa rodzaje, jeden to ortochromatyczny (malo uczulony na czerwona barwe) dobry do portretow.
Oraz panchromatyczny o obnizonej czulosci na zielen. Sa tez emulsje laczace obie te cechy."

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości