piotr dmitruk napisał(a):Jest tak:
A ma być tak:
Jeśli dobrze rozumiem, to środkowa szybka po prostu musi być krótsza, czyli maskowanie iść głębiej w głąb szybki?
Grzegorz2107 napisał(a):Pomijając taki drobny szczegół, że rama oszklenia wokół szyby pancernej ma jednakową grubość i łukowaty przebieg. Do maskowania użyj b.cienkich pasków, ostro zakończonych. Na tyle cienkich, żeby się dały łatwo w łuk wyginać. Wnętrze wymaluj maskolem. To co masz jest po prostu b.dalekie od doskonałości i obawiam się, że pędzelkiem można dokładniej tę osłonę kabiny machnąć niż z tym obecnym maskowaniem.
Nie bardzo rozumiem: chodzi o przód czy tył?
Wydaje mi się, że u mnie rama oszklenia jest taka jak trzeba, tzn. równa na całej długości, to co widać na zdjęciu to także odbicia światła (tuż przy kadłubie), a nie taśma.
Ale ok, zrobię w domu nowe zdjęcie i jak trzeba, to zamaskuję jeszcze raz, od nowa.
Bardziej martwi mnie przód, bo te trzy kawałki maskowania nie podobają mi się, a nijak nie mogę wyciąć dokładniejszych kształtów. Używam tego patentu z miękkim ołówkiem, ale wychodzi średnio.
Może jakiś przykład dobrego maskowania owiewki, żebym zobaczył jakie błędy robię?