posejdon napisał(a):A kolor wnęk? Czy przy niemalowanym spodzie mogą być w RLM 76?
posejdon napisał(a):Kupiłem ostatnio Gunze Metal Color Aluminium(ten tańszy, nie pamiętam dokładnie nazwy). Nigdy nie malowałem takim czymś i bałem się, że będzie się ścierać ale próba na boku pokazała, że będzie dobrze.

posejdon napisał(a):Do farby dodałem trochę Metal Primera i to rzeczywiście działa. Trochę zostaje na taśmie albo szmatce ale tragedii nie ma.
Kuba P. napisał(a):Zerknij na to zdjęcie ze zdemontowanymi skrzydłami G-10/U4, które Ci wysłałem - goły metal we wnękach. Jak tak samo pomalujesz, na pewno nie będzie źle.
RAV napisał(a): pomalowałem najpierw 76, zamaskowałem, potem czarnym krzyże, zamaskowałem, i dopiero metalizer. Odcienie metalizera są dwa, więc trochę pomaskować musiałem, ale zrobiłem to jak najdelikatniej.
RAV napisał(a):Ja nie dodawałem MP i też "trochę zostawało", ale właśnie to "trochę" było strasznie upierdliwe.
posejdon napisał(a):Ale jak będą RLM 76 to też nie będzie źle? Wolałbym, żeby nie były srebrne gdyż to co nawyczyniałem we wnękach nie jest zbyt urodziwe a na aluminium wszystko wyłazi.

marco2607 napisał(a):Ja też dostałem zawrotu głowy, późna 109 to totalna improwizacja. AML podał że malowano RLM66 we wnękach i reszcie podwozia .
marco2607 napisał(a):Taśma tamki jest faktycznie ok, supermetaliki też. Chcąc robić bezstresowo trzeba niestety płacić.![]()
Georg01 napisał(a):Jak skrzydło było od spodu niemalowane to wnęka na 1000 % też nie była malowana. Bo i po co ?
Georg01 napisał(a):Jak skrzydło było od spodu niemalowane to wnęka na 1000 % też nie była malowana.

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości