Model jak myślę powszechnie znany zatem inboxa sobie odpuszczę.
(Jeżeli ktoś mocno potrzebuje to proszę.)
http://www.eduard.com/store/Eduard/Il-2 ... param=il-2
Z tego co mam do niego dodatkowo to:
Brassinowe koła od Edka, takowe UBT, i zestaw RS-132 + FAB-50 z którego planuję wykorzystać RSy, FABy pójdą do PO-2 który też jest w planach. Dodatkowo poprawny "ostry" kołpak z łopatami śmigła od Vectora.
Do lakierowania planuję zastosować nabyty w tym celu zestaw pod VVS od Hataki.

Co do wyboru malowania to padło na:

Z tym że kołpak prawdopodobnie dostanie żółty, podobnie cyfrę indywidualną również w tym kolorze, w myśl oznaczania kolorystycznie eskadr LWP(1 - żółta, 2 - niebieska, 3 - biała), jak i podparte tym zdjęciem - przynajmniej takie odnoszę wrażenie. Dwójka jest ciemniejsza niż biały na gwieździe, natomiast kołpak śmigła za jasny jak na niebieski dla oznaczenia eskadry)

Zastanawiam się jeszcze nad żółtą krawędzią natarcia statecznika, ale nie wiem czy to nie jakieś złudzenie
Na pierwszy ogień poszło szpachlowanie skrzydeł, pod wersję "deska" pozostało jeszcze pointować centropłat.

Strukturę wzmocnień wnęki podwozia zeszlifowałem i dodałem takowe wykonane z ponitowanych profili.

Pancerna osłona chłodnicy cieczy została wycięta,gdyż to co zaproponował ACM nie bardzo mi leży, dodatkowo doszło kilka elementów mocowań goleni podwozia głównego.

Niestety padł mi wysłużony Kodak Z981 (coś chyba z migawką) i musiałem się posiłkować telefonem.

CDN. (Jak tylko zaopatrzę się w nowy aparat)