Jak wszyscy, to i babcia!
Żeby nie zapomnieć, jak wygląda budowanie modelu samolotu oraz żeby zrobić sobie więcej luzu na koncie udałem się na skromne piątkowe zakupy. Moim łupem padł P-40 N Hasegawy wraz z dwoma zestawami Parta. Zarówno model jak i blaszki zachwycające!
Wygrzebałem jeszcze w domu vacu osłonę kabiny Squadrona dedykowaną do modelu AMT. Robił ktoś takie cuda i montował to vacu do Hasegawy?
Szczególnie tylna część, czy w miarę pasuje?
Kolejna sprawa, to malowanie. Niestety nie kupiłem zębatego P-40 E tylko dość ponuro oznakowanego N. Mój model musi być zębaty - jako że malowanie OD z plamami DG mi nie pasuje, szukam malowania RAF lub innego, byle nie oliwkowo-zielone. Drodzy spece, gdzie zaglądać? Gdzie szukać kalkomanii i zdjęć?
Trzecia sprawa to ... fotel pilota. Widziałem piękne fotele kilka stron wcześniej. Mój "N" jak rozumiem miał prostszego wzoru, BRZYDSZY fotel

?
Tym razem pomału rozdłubałem P-40 (postaram się za jakiś czas coś swojego pokazać) i mam zamiar nie zniszczyć sobie pracy jak kiedyś, przy modelu Mauve/Eduard. Może się w końcu uda?