MiG-21PF Academy 1/48 NRD

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

MiG-21PF Academy 1/48 NRD

Postprzez Leszek Szopieray » sobota, 11 lutego 2017, 22:54

Witam, po ponad roku nic nie robienia w temacie modeli wystrugałem takiego oto Peefa. Stary zestaw kupiony za grosze dawno temu, po postawieniu go koło eduarda wypada dość archaicznie odnośnie proporcji, detali i ogólnego wyglądu. W kokpicie blaszka eduarda, silnik z jakiś eduardowych resztek, pitot wystrugany samodzielnie, zestawowy połamał się, dodałem kabelki i anteny IFF z jakiś pozostałości blaszkowych. Maski montexu zostawiły paskudne placki kleju na owiewce, jakoś to doczyściłem – ostatni raz użyłem montexowego dziadostwa. UB-16 żywiczne – pozostałość po profipakowym MF-e.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Leszek Szopieray

Reklama

Re: MiG-21PF Academy 1/48 NRD

Postprzez Rafal » poniedziałek, 13 lutego 2017, 00:28

Na pewno kamuflaż był malowany z tak miękkimi liniami podziału kolorów? Tutaj https://acesflyinghigh.wordpress.com/20 ... rnization/ wygląda to albo na malowane wręcz pędzlem albo natryskiem ale z bliska.
Google nie zwalnia z samodzielnego myślenia.
Rafal

Re: MiG-21PF Academy 1/48 NRD

Postprzez Leszek Szopieray » poniedziałek, 13 lutego 2017, 09:28

Tak jak na fotkach które załączyłeś powinny być bardziej ostre przejścia. To miał być model na rozruch po długiej przerwie, przedmuchanie aero, rozruszanie łapki i sprawdzenie czy coś tam jeszcze potrafię wymalować. Teraz robię Grippena i tam będzie wszystko jak trzeba.
Leszek Szopieray

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli