Mocna rzecz ! Chyba trochę brakowało Ci robienia naciągów przy tym modelu
Baaaaaaaardzo się podoba !
Pozdrawiam
K.

piotr dmitruk napisał(a):Grzegorz2107 napisał(a):Popełniłem KD z Eduarda.
Udowodnij

PrzemoL napisał(a):Piękna robota, Grzegorzu. Szkoda, że u mnie niestety link nie chodzi. To 28.40 Linke-Crawforda? Robiony na podstawie Ospreya? Śliczności, tylko kolor zastrzałów mi się nie podobaA tak poważnie, to sprawa jest niezwykle ciekawa. Przejrzałem dostępne zdjęcia D.I i różnie to wygląda. Na niektórych widać różnicę kolorów okuć i zastrzałów, na innych ?
PrzemoL napisał(a):Myślę, że temu, co napisano w HPM można równie dobrze wierzyć, jak cytowanemu przez mnie Woodmanowi. Jedno jest pewne, że nic tu nie może być zupełnie pewneI to chyba najbardziej mi się podoba w samolotach I wojny światowej - wiele spraw uchodzi, bo nie da się udowodnić, że mogło być inaczej
PrzemoL napisał(a):Myślę, że temu, co napisano w HPM można równie dobrze wierzyć, jak cytowanemu przez mnie Woodmanowi. Jedno jest pewne, że nic tu nie może być zupełnie pewneI to chyba najbardziej mi się podoba w samolotach I wojny światowej - wiele spraw uchodzi, bo nie da się udowodnić, że mogło być inaczej
PrzemoL napisał(a):No tak, pewnie masz lepsze materiały. W każdym razie na pewno inne. Chętnie bym zobaczył tę monografię Meindela i Schroedera.
A póki co przyjmę sobie, że mój model reprezentuje w najlepszy możliwy sposób KD według Woodmana.![]()
Jeszcze raz, dzięki za dyskusję.
Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli
Użytkownicy przeglądający ten dział: mnak24 i 15 gości