KAMILTANK napisał(a):Bardzo ładny model. Mam tylko takie pytanie. W okolicach kabiny pilota widać takie brązowe jakby plamki, takie coś jakby zaschnięta coca-cola. Czemu je zostawiłeś i nie usunąłeś?
Dominik napisał(a):Niestety muszę się przyczepić do kilku szczegółów, które psują odbiór:
1. Nie to śmigło - powinno być śmigło firmy Rotol a nie DeHavilland
2. Brak bąbelka zakrywającego rozrusznik Coffmana,
3. linie na skrzydłach wzięte ze Spitfire'ów z silnikami RR serii 60/70; w Mk.II jedna powinna być prosta, a druga mieć kształt litery L (jak w Twoim modelu).
potez napisał(a):A co do obieltywu to sprawdź czy ci wychodzi tak samo nieostro-ostro na LV. Jeśli będzie różnica to trzeba mikrokorektę do obiektywu wprowadzić. Twój 7D powinien mieć tą funkcję

Arkady72 napisał(a):O bąbelku już pisałem i się kajałem. Co do reszty to mądrego warto poczytać. O co chodzi dokładniej z tymi liniami na skrzydłach? Nie wnikałem w temat nigdy. To te czarne paski znikające pod kokardami i biegnące dalej?

Arkady72 napisał(a):LV to live view? Czyli najpierw zrobić fotkę z włączonym LV a potem dla porównania bez niego pacząc przez wizjer?
7D niby automatycznie wykrywa typ obiektywu z zapisanej listy w pamięci ale czy ma możliwość minikorekt manualnych to muszę sprawdzić.

xmald napisał(a):gdybym wiedział o co chodzi

potez napisał(a):Arkady72 napisał(a):LV to live view? Czyli najpierw zrobić fotkę z włączonym LV a potem dla porównania bez niego pacząc przez wizjer?
7D niby automatycznie wykrywa typ obiektywu z zapisanej listy w pamięci ale czy ma możliwość minikorekt manualnych to muszę sprawdzić.
dokładnie o to chodzi. Robisz dwie fotki jedną przez wizjer a druga przez LV. LV zawsze będzie ostre. Jesli się rozjeżdżają to wtedy:
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos7d/12
menu: C.Fn III: Auto focus / Drive
opcja: III-5: AF Microadjustment
a tu masz wytłumaczenie o co chodzi: http://rafalglebowski.pl/blog/mikroregulacja-af/
macias13_84 napisał(a):Arkady72 napisał(a):O bąbelku już pisałem i się kajałem. Co do reszty to mądrego warto poczytać. O co chodzi dokładniej z tymi liniami na skrzydłach? Nie wnikałem w temat nigdy. To te czarne paski znikające pod kokardami i biegnące dalej?

greatgonzo napisał(a):Artur, Tobie na serio aż tak nie zależy jak piszesz? Ludzie są różni, wiadomo. I różnie kombinują. Dawno już wiem, że to Twoja sprawa. Ale jak patrzę na tę dwójkę, to mam wrażenie, że parę rzeczy jest wręcz manifestacją 'niezależenia'.

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości