A-6A Intruder USS Ranger Trumpeter 1:32

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Re: A-6A Intruder USS Ranger Trumpeter 1:32

Postprzez KRL » poniedziałek, 12 czerwca 2017, 19:51

Przepraszam ale nie wiem o co w ogóle chodzi z tym węglem czy kopalnią. :?:
Faktycznie na zdjęciach na ciemnym tle szczególnie niektóre miejsca wyszły nie co przerysowane ale jako kompletna lebiega fotograficzna która owszem używa parasolek ale zdjęcia wykonuję telefonem nie mam możliwosci wprowadzić zmian.
A nawet gdybym miał to nie potrafie tego zrobić i tak jak fotki zrobię tak wklejam bez żadnych modyfikacji.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na warsztacie
wietrzenie
KRL

Reklama

Postprzez Maciek_66 » poniedziałek, 12 czerwca 2017, 20:04

Brudzenie mi się bardzo podobało, ale zbyt matowy. Nawet matowe farby się trochę wybłyszczają, z kolei błyszczące matowieją trochę. A ten kamuflaż był oryginalnie błyszczący.
pozdrawiam

Maciek Żywczyk
Maciek_66

Postprzez KRL » czwartek, 15 czerwca 2017, 09:45

Przejrzałem wpisy jeszcze raz, tym razem przed ekranem komputera nie telefonu i już chyba rozumiem o co chodzi z węglem i kopalnią. Zapewne chodzi o post jaki napisał kolega Atlis powinienem wczesniej wpaść na tą oczywistą oczywistość.
W zasadzie od początku pobytu kolegi Atlisa na forum ignoruję wszystie posty pisane przez tego użytkownika.
Forum daje taką możliwość by posty wskazanego usera były niewidoczne. Dodaje się użytkownika do czarnej listy i ja w tym wypadku z takiej możliwości korzystam dla tego też nie widzę postów Atlisa i stąd brak zrozumienia o co chodzi z tą kopalnią.

Tyle w kwestii węgla teraz czas na pytanie dotyczące uzbrojenia - ponieważ planuję zmienić podwieszenia mam pytanie czy może ktoś z forumowiczów zbierał jakieś informacje w temacie A-6A i tego co podwieszano pod nie.

Szczególnie interesują mnie AGM-45 nie moge doszukać się zdjęć tak skonfigurowanego A-6 ciekawi mnie czy były podwieszane AGM-45 po dwa pod skrzydłami?
Może znacie odpowiedz lub ma ktoś jakieś infiormacje o nietypowym zestawieniu przez nietypowioe rozumiem coś poza Mk-82 i M-117.
Może jakaś informacja o podwieszonych GBU-8?

Z ciekawostek odnalazłem fotki z Condorami ale nie ma chyba ich w skali 1:32

Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na warsztacie
wietrzenie
KRL

Postprzez KRL » wtorek, 27 czerwca 2017, 08:45

Mała prośba do kolegów modelarzy o podpowiedż.

Walczę z poprawkami mojego A-6, poprawiłem już tylny statecznik, cały nos, i wziałem się za podwieszenia które od początku nie pasowały mi za bardzo.
Najchętniej widziałbym tu Mevericki po trzy sztuki na skrzydło ale wersja A nie przenosiła ich.

Postanowiłem więc wyrzucić Mk-82 i w to miejsce podwiesić zbiorniki których wykonałem cztery sztuki.
Zastanawiam się czy nie pozbawić Intrudera także 117'k i nie wkleić tam pozostałych dwóch zbiorników zrobi się wtedy latająca cysterna jednak podobno bywały wypadki przebazowania A-6 z lotniskowca na ląd i właśnie tak były konfigurowane.

Wiem że to subiektywna ocena ale co o tym myślicie?

Wkleiam foty z dwoma zbiornikami w miejscach Mk-82 sorki foty bez lamp z telefonu ale nie było czasu na zabawę ze światłem, tłem itd,

ObrazekObrazek
Na warsztacie
wietrzenie
KRL

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli